säkerhetstips

KONTAKTLARM – HUR FUNGERAR DET?

Verisure kontaktlarm 

Kontaktlarm är ett nödlarm, som du lätt på egen hand kan skicka hemifrån med hjälp av din manöverpanel. Kontaktlarm ska endast användas i situationer då man är behov av hjälp från väktare, polis, ambulans eller räddningstjänst.

 

Kontaktlarm fungerar så här:

Tryck in de båda knapparna på manöverpanelen som är märkta med SOS. En larmoperatör ringer upp dig. Om du inte svarar, skickas en väktare i regel till platsen (beroende på vad du har för avtal med oss) och operatören ringer upp de personer som finns angivna på din kontaktpersonlista.

Om någon svarar på platsen vill vi höra en behörighetskod eller ett lösenord innan vi återkallar eventuell väktaråtgärd.
Kontaktlarm kan även användas för att kontrollera larmöverföringsfunktionen. Det är då viktigt att ni ringer till oss på vårt kundtjänstnummer 020-7 24 365 och talar om för oss att ni tänker göra ett test, innan ni trycker.

Räkna ut pris på hemlarm
 
säkerhetstips