Räkna ut pris på hemlarm

MED BRAND- OCH INBROTTSSKYDD

Räkna ut pris*

Gratis rådgivning: 013-31 71 73

Gratis rådgivning: 013-31 71 73

Vill du veta mer? Fyll i ditt nummer.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

HUSDJURSANPASSNING

Behöver du ett larm, men har frågor om husdjur?
På den här sidan har vi samlat frågor och svar gällande hemlarm och husdjur.

Kan jag ha larm om jag har husdjur?

Ja, du kan ha ett larm hemma även fast du har husdjur. Dagens hemlarm har allt som oftast någon form av kameradetektor eller rörelsedetektor som detekterar på rörelse i ett specifikt upptagningsområde. I moderna larmsystem kan dessa detektorer husdjursanpassas efter husdjurets vikt och rörelsemönster.

Verisures säkerhetsexperter har i uppdrag att göra husdjursanpassningen funktionell när de kopplar upp ditt hemlarm. Det innebär dels att man har husdjuren i åtanke när man placerar ut kameradetektorer och att man gör lämpliga inställningar för videodetektorernas känslighet. Vill du som kund senare ändra känsligheten – till exempel om du skaffar fler djur eller andra typer av djur – gör du det med hjälp av Husdjursinställningar på Mina Sidor.

Du kan läsa mer om våra videodetektorer här.

Kan jag hund eller katt med ett hemlarm?

Ja, du kan ha både hund och katt med ett hemlarm. Hur funktionellt det blir beror dels på hur mycket djuren rör sig i ett larmat område och hur väl husdjursanpassningen fungerar i förhållande till kameradetektorernas placering, samt hunden eller kattens vikt och rörelsemönster.

Exempelvis kan du ha hela larmet aktiverat med dina husdjursinställningar om din hund eller katt vanligtvis inte rör sig så mycket under dagarna när du är på jobbet. Om du har en hund eller katt som rör sig mycket under dagarna så kan du exempelvis ha djuret i en viss del av bostaden under dagen och enbart ha skalskyddet aktiverat i just den delen, medan resten av larmsystemet är fullt aktiverat. Verisures säkerhetsexperter hjälper dig att få ett anpassat hemlarm för just dina behov.

Du kan läsa mer om skalskydd här.

Kan jag ha hund- och kattlucka med ett hemlarm?

Ja, du kan ha kattlucka när du har husdjursanpassat hemlarm. Då larmets detekteringsnivå kan anpassat för att tolerera kattens rörelse kan katten röra sig fritt hemma.

Du kan även ha en hundlucka med larmet. Beroende på luckans placering och hundens storlek placeras kameradetektorer så att kameran inte detekterar i just det området. Skalskyddet kan dock fortfarande skydda dörren. Våra säkerhetsexperter tar detta i beaktning när de utför den kostnadsfria säkerhetsrådgivningen vi alltid erbjuder.

Hur högt kan katten hoppa utan att det larmar?

Det beror helt på var kameradetektorn är placerad och hur känsligheten är anpassad i förhållande till kattens aktivitet. Ibland kan placeringen av en videodetektor behöva ändras om man under provdriften märker att den inte passar med kattens rörelsemönster. Med en övervakningskamera inomhus kan även denna behöva justeras för att minimera falsklarm.

Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning

Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365. Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

Kan jag titta till mina husdjur när jag inte är hemma?

Ja. Vi erbjuder flera produkter som gör att du kan se bilder och videos från ditt hem direkt i din mobil.

Med Arlo inomhuskameror blir det enkelt att titta till hur dina husdjur har det där hemma.  Titta på livevideo direkt i din mobil eller se historik över detekteringar i kamerornas molnlagring. På så sätt kan du enkelt se ifall husdjursanpassningen behöver justeras, eller bara se till så att hunden har det bra och inte rymmer. Du kan läsa mer om övervakningskameror inomhus här.

Var kan jag själv justera husdjursanpassningen av hemlarmet?

Justeringar för husdjursanpassning kan du som kund enkelt göra på Mina Sidor under Inställningar > Husdjursinställningar.

När du använder Husdjursinställningar så ändrar du känsligheten hos rörelsedetektorer och kameradetektorer. Du kan välja vilka detektorer du vill anpassa om några av dessa inte sitter i områden där husdjuret rör sig och då är det onödigt att ställa ner känsligheten för dem.

Om du reser bort kan du under SemesterlägeMina Sidor välja att återställa alla detektorer till full känslighet om dina husdjur följer med på resan.

Vad händer om det börjar brinna när ditt husdjur är ensamt hemma?

Läs mer här om hur brandlarmet, som är en del av hemlarmet, gör skillnad om det börjar brinna.

Kan jag ställa in ljudet på larmet så att det inte blir för högt för mina husdjur?

Ja, det kan du. Under LjudMina Sidor kan du anpassa volymen från siren och andra komponenter för att djuren inte ska ta skada. Du kan läsa mer om våra komponenter här.

*Här börjar din prisförfrågan. För att räkna ut pris behöver du svara på ett antal frågor, som ger dig ett uppskattat pris. För att bättre förstå dina behov och anpassa säkerhetslösningen till just din bostad och dess planlösning, kompletterar vi även med ett samtal och erbjudande om en gratis säkerhetsrådgivning.