Kontakta oss

Telefon kundtjänst: 020-7 24 365

Telefon kundtjänst från utlandet: +46 13 31 77 00

Försäljning/information hemlarm: 020-26 26 00

Epost: kundtjanst@verisure.se

Fax: 013 -31 77 02

Besöksdress: Gumpekullavägen 8, 582 78 Linköping

Postadress: Box 2511, 580 02 Linköping

Organisationsnummer: 556153-2176

Genom att klicka på skicka-knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

Kontakta kundtjänst

Vänligen notera att via kontaktformuläret svarar kundtjänst endast på generella frågor, har du kundspecifika frågor om ditt system eller larmärende - kontakta kundtjänst genom Mina Sidor eller Verisure App med ditt verifierade konto eller ring kundtjänst på 020 7 24 365.

Aktuell information

Falska samtal gällande larmbrickor

Vi har blivit kontaktade av ett antal kunder som blivit uppringda gällande byte av nyckelbrickor/larmbrickor utan att vi på Verisure ligger bakom, och vill därför gå ut med en varning. Om du blir kontaktad, avsluta samtalet omgående och lämna inte ut några uppgifter till den som kontaktar dig. Det föreligger inte behov att byta ut larmbrickor till något av våra system. Skulle du bli kontaktad och känner dig osäker, kontakta vår kundtjänst på 020- 7 24 365.

Vanliga frågor till kundtjänst

 • Begreppet hemlarm avser hemlarmsinstallation och larmtjänst. Räkna ut pris för hemlarm avser pris för hemlarmsinstallation och månadsavgift för larmtjänst.

 • Väktarens uppgift är att kontrollera och försöka säkerställa vad som orsakat larmet. Vi erbjuder två nivåer på utryckningstjänsten; yttre tjänst innebär att väktaren kontrollerar dörrar och fönster från utsidan, vid inre tjänst har väktaren tillgång till nyckel och kan då utföra en kontroll inne i din bostad. Efter inbrott ingår det i tjänsten att väktaren säkrar ditt hem genom att skyddstäcka eventuella skador.

 • För enklare renoveringar där komponenten ska återmonteras i samma hål som tidigare har vi tagit fram en gör-det-själv-process. Logga in på Mina Sidor eller i appen och välj ’Gör-det-själv’ följt av ’Renovera’ och följ instruktionen. För större renoveringar ber vi att du kontaktar kundtjänst för att aktivera serviceläget och för att få vidare instruktioner innan du startar.

 • Ring vår kundtjänst på telefon 020-72 43 65 så får du hjälp att lösa problemet. Vi finns tillgängliga 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

 • Välkommen att kontakta vår flyttavdelning på telefon 013-31 78 60 vardagar mellan kl 8-17 så får du ta del av vårt flytterbjudande.

 • Börja med att kontrollera att mailadressen och lösenordet stämmer. Om du ändå inte lyckas logga in, kontakta vår kundtjänst på 020-7 24 365.

 • Denna faktura är en del av din tjänst. Årlig servicetjänst innefattar följande:
  • Fri framkörning och arbetstid för byte av felaktiga komponenter som omfattas av den avtalslånga produktgarantin.
  • Rabatt på framkörning och arbetstid vid övrig service.
  • Revision av larmsystemet ungefär vart fjärde år i samband med annan service.
  • Självriskeliminering upp till 3.000 kr vid inbrott.    

 • I alla våra larm finns en batteri-backup som tar vid när strömmen försvinner, så att larmet kan fungera över viss tid utan strömförsörjning. Eftersom vi meddelar dig via e-post, sms eller telefon om att larmet saknar ström har du möjlighet att också kontrollera andra enheter i ditt hem som är beroende av ström, t ex frys och akvarie.

 • Mina Tjänster är vår benämning på de larmtjänster du har. Vilka tjänster du har ser du under ”Mina tjänster” när du är inloggad på Mina Sidor.

 • Absolut! Om du registrerar dig för betalning via e-faktura eller autogiro så tillkommer ingen faktureringsavgift. E-faktura registrerar du på din internetbank, autogiro registrerar du på din internetbank eller på sidan [Autogiro och Åtgärdsinstruktioner] där du också kan ladda ned en blankett för anmälan om autogiro. Bra både för miljön och din ekonomi, dessutom slipper du hålla ordning på ytterligare ett papper.

 • Börja med att säkerställa att du gett Verisure App tillåtelse att skicka push till din telefon. Kontrollera sedan att du har senaste mjukvaran i larmsystemets huvudenhet samt senaste versionen av Verisure App. Prova även att logga ut ur appen, vänta några minuter innan du loggar in igen.

 • Ja, det går bra, men du måste först se till att larmsystemets kameradetektorer är husdjursanpassade. För dig som har ett Verisure-system kan inställningarna för husdjur justeras via Mina Sidor/Inställningar/Husdjur. Om du har ett annat system, kontakta kundtjänst på 020-7 24 365 så får du hjälp.

 • Du hittar allmänna villkor tillsammans med samtliga tjänstevillkoren på sidan Villkor. Om du enbart vill se tjänstevillkoren som rör din installation finns de listade på Mina Sidor/Mina tjänster.

Räkna ut pris på ditt hemlarm

Gör vårt test så får du svaret inom en minut!

Snabblänkar

Försäljning och information hemlarm: 020-26 26 00
Kundtjänst - dygnet runt, året runt: 020-7 24 365
E-post Kundtjänst: kundtjanst@verisure.se
Kundtjänst från utlandet: +46 13 31 77 00

Vanliga frågor

 • Alla komponenter i larmsystemet är skyddade för sabotage vilket innebär att larmcentralen får in skarpa larm om du börjar ta ner någon komponent i larmsystemet. Om du behöver ta ner en komponent är det därför viktigt att du använder dig av vår gör-det-själv-process ’Renovera’ som finns på Mina Sidor. Där kan du aktivera serviceläge och få instruktioner om hur du går tillväga. Renoveringsflödet är till för enkla renoveringar, till exempel ommålning, där du återmonterar komponenten i de ursprungliga borrhålen. Om du gör en större förändring, eller en förändring som berör huvudenheten, ber vi att du kontaktar kundtjänst för vidare information innan du påbörjar renoveringen.

 • Med skalskydd menas att du kan larma vissa valda delar av ditt system. Det vanligaste är att man har ett antal vibrationsdetektorer på entré- och balkongdörrar samt fönster på markplan, som du sedan larmar på medan du själv är hemma. Beroende på hemmets planlösning kan även kameradetektorer ingå i skalskyddet. På så sätt får du ett larmat "skal" runt om dig. Många tycker detta är en trygghet, framför allt på natten, om man är ensam hemma eller bor lite enskilt. Du väljer enkelt själv vilka komponenter som ska ingå i skalskyddet på Mina Sidor/Inställningar.

 • Manöverpanelen och trygghetspanelen i Verisure-systemet hjälper dig att få kontakt med larmcentralen vid en akut situation. Larmet skickas direkt till en operatör på vår larmcentral som kontaktar hemmet med hjälp av röstenheten. Om vi inte får något svar kontaktar vi dina kontaktpersoner. Vid behov kan vi förmedla larmet vidare till väktare, polis, ambulans eller räddningstjänsten.

 • Det betyder att larmet kommunicerar med huvudenheten via radiokommunikation. Inga kablar behöver dras, vilket gör att larmets enheter kan placeras snyggt och diskret. Huvudenheten kopplas in till eluttag och din router för bredbandsanslutning. Uppkopplingen till larmcentralen sker via bredband eller huvudenhetens inbyggda GSM-modul. Det innebär att larmsystemet har möjlighet att använda alternativa kommunikationsvägar till vår larmcentral, vilket ger ökad säkerhet.

 • Verisure erbjuder ett avancerat brandvarningssystem med sammankopplade rökdetektorer. De varnar med både röstmeddelande och larmsignal om larmet löser ut. De är uppkopplade till vår larmcentral som agerar direkt när larmet kommer in. Du blir också meddelad via sms om rökutveckling skulle uppstå. Med röstenheten kopplar vi upp oss till ditt hem och pratar direkt med de som är hemma för att snabbt verifiera vad som hänt. Rökdetektorerna kopplas också samman med våra kameradetektorer som tar bilder och skickar dem till larmcentralen vid rökutveckling. Även bildverifiering är ett viktigt redskap för operatören att verifiera vad som orsakat larmet. Om bilderna visar rök, eller om minst två rökdetektorer varnar om rökutveckling, kan våra larmoperatörer larma räddningstjänsten direkt. Med funktionen @Home i Verisure App kan vi till och med ge räddningstjänsten ovärderlig information om vem som kan vara hemma.

 • Väktarens uppgift är att kontrollera och försöka säkerställa vad som orsakat larmet. Vi erbjuder två nivåer på utryckningstjänsten; yttre tjänst innebär att väktaren kontrollerar dörrar och fönster från utsidan, vid inre tjänst har väktaren tillgång till nyckel och kan då utföra en kontroll inne i din bostad. Efter inbrott ingår det i tjänsten att väktaren säkrar ditt hem genom att skyddstäcka eventuella skador.

 • Begreppet hemlarm avser hemlarmsinstallation och larmtjänst. Räkna ut pris för hemlarm avser pris för hemlarmsinstallation och månadsavgift för larmtjänst.

Sociala Medier

Facebook
Instagram
Linked in
YouTube

Läs vår blogg

Certifikat

ISO 9001
Certifierad larmcentral
Behörig ingenjör inbrottslarm