Verisure App

Verisure App

Du bör ladda ner Verisure App för att få tillgång till alla tjänster och funktioner, t ex möjlighet att skapa schemalagda automationer och registrera dig för ID-skydd.

Du loggar in i appen med dina användaruppgifter för Mina sidor. Inne i appen kan du göra det mesta du kan göra på Mina Sidor, men även styra ditt larmsystem remote och hålla koll på hemmet med hjälp av t ex påminnelser och automationer. Här kan du läsa mer om Verisure App och alla funktioner.

Verisure App finns tillgänglig för iOS och Android. Du laddar ner appen från App Store eller Google Play.

Verisure App - LADDA NER GRATIS

App Store Google Play

Guider för inställningar i Verisure App

 

Pushnotifieringar: Iphone

Får du inga pushnotiser behöver du kontrollera dina inställningar. Ta hjälp av vår guide för att ställa in pushnotiser.
till guiden

 

Pushnotifieringar: Android

Får du inga pushnotiser behöver du kontrollera dina inställningar. Ta hjälp av vår guide för att ställa in pushnotiser.
till guiden

Automatisering

Automatisering och schemaläggning

Via Verisure App kommer du åt funktionen Automatisering, där du kan konfigurera flera av larmsystemets komponenter för att underlätta din vardag. Här har du möjlighet att schemalägga händelser i larmsystemet, lägga till Smarta knappar, få påminnelser om larmet och ställa in semesterläge.

Med schemaläggning av händelser får du en smidigare vardag. Här kan du styra larmsystemet efter angivet klockslag eller soluppgång. Schemalägg händelser för:

  • På/avlarmning
  • Belysningen
  • Stand-by apparater
  • Aktivering av skalskydd
  • Semesterläge

Du hittar funktionerna i appen under Mer > Automatisering.

Ställ in Smarta knappar

Smarta knappar samlar flera händelser i en Smart knapp. Med ett enda klick kan du släcka alla lampor och aktivera skalskyddet. Kopplar du även ihop väckarklockan med dina Smarta knappar kan du se till att lampan och tv:n sätts på under tiden du snoozar på morgonen.

Så ställer du in Smarta knappar på Mina Sidor eller i Verisure App:
Mer > Automatisering > Smarta knappar > Skapa.

Smarta knappar förutsätter att ditt system kommunicerar via bredband och den Smarta väckarklockan fungerar bara när du är inloggad i Verisure App.

Ställ in påminnelser

Om du har försovit dig eller är stressad till ett möte kanske du glömmer att larma på innan du lämnar hemmet. Med funktionen påminnelse får du hjälp att komma ihåg det viktigaste. Ställ in att du vill få en notis om larmet inte är aktiverat vid ett visst klockslag.

Atkivera påminnelse genom att logga in på Mina sidor eller i Verisure App:
mer > Automatisering > Påminnelse

Aktivera semesterläge

När du ska på semester rekommenderar vi att du aktiverar semesterläge för en ökad trygghet. Med semesterläge aktiverat får du ditt hem att se bebott ut när du är borta genom olika smarta inställningar.

Du kan bland annat aktivera tillfälliga kontaktpersoner under tiden du är bortrest, låta Smart Plugs styra belysningen på slumpmässiga tider och ta bort eventuell husdjursanpassning. Du meddelas via SMS när semesterläge aktiveras samt när slutdatum passerat och larmet återgår till det normala.

Om du ska resa bort rekommenderar vi att aktivera semesterläge. Följ guiden för hur du aktiverar funktionen via Mina Sidor.

Du hittar Semesterläge under:
Mer > Automatisering i Verisure app eller under Systeminställningar - Semesterläge på Mina Sidor.

@home kan du ha koll på vem som är hemma direkt i mobilen

Ställ in @Home

Med @home kan du ha koll på vem som är hemma direkt i mobilen via Verisure App eller på Mina Sidor.

För att dela sin plats med övriga i familjen behöver alla användare ett eget Mina Sidor-konto. Vid händelse av larm kan informationen även användas av larmoperatören.

Så aktiverar du @home

För att funktionen ska fungera behöver telefonen vara kopplad till Wi-Fi och platstjänsten aktiverad för appen.

Funktionen aktiveras i Verisure App: Mer > Användare > @home

Den första användaren i hushållet som aktiverar @home behöver verifiera hemadressen på en karta. Dra kartan så att markören visar rätt plats.

@Home visar inte korrekt status

Om statusen inte stämmer för en användare kan du kontrollera det genom att bocka av följande fält:

-Se till att den berörda användaren har en rättighetsnivå som innefattar ett eget inloggningskonto: Gå till användare på Mina Sidor eller i Verisure App > Användarens namn > Rättighetsnivå

-Kontrollera att den berörda användaren klickat på inbjudningslänken som skickats via mail och tackat ja.

-Säkerställ att användaren har loggat in med sitt personliga inlogg i appen.

-Kolla över att platstjänster är aktiverade i telefonen, appen måste alltid ha åtkomst till GPS funktionen.

-Se över datatrafiken, om mobilsurfen är slut kan funktionen sluta fungera.

-Gå till Mer > Användare > @home för att kolla så att kartan visar rätt plats. Stämmer det inte kan systemägaren justera platsen under sitt konto.

Obs! Din enhets batterisparfunktion, Smart Manager (Android) och automatiska uppdateringar av appar (iOS) kan stänga av platstjänsten och därmed inaktivera @home. Se över din konfiguration för energibesparing under telefonens inställningar.

Har du fortfarande problem med att @Home visar fel status trots att du följt stegen ovan, kontakta vår kundtjänst på 020 – 7 24 365.

Vanliga frågor om verisure app

Kostar Verisure App något?

Nej, det kostar inget att ladda ner Verisure App. Däremot kan vissa funktioner inte användas utan att köpa till en tjänst. Om ditt system inte är inkloppat på bredband behöver du till exempel köpa SMS för att kunna fjärrstyra systemet med appen.

Hur uppdaterar jag Verisure App?

För att hämta senaste appversionen går du till App Store (för iPhone) eller Google Play-butiken (för Android) i din telefon, letar upp appen och uppdaterar. När vi släpper en ny appfunktion får du upp ett meddelande när du öppnar appen. För att inte gå miste om nya funktioner är det viktigt att du har senaste mjukvaran för larmsystemet - du finner den under “Mer” -> “Uppdatera mjukvara” i appen.

Vad är Påminnelser?

Genom att skapa påminnelser kan du till exempel bli meddelad om du glömt att larma på eller stänga fönstret. Välj mellan att bli påmind ett visst klockslag eller med hjälp av en timer. Välj Påminnelser i appens meny och gör dina val så är du snart igång. Du kan när som helst ändra en aktiv påminnelse genom att trycka på den. Påminnelser fungerar utan bredband till din huvudenhet.

Hur fungerar Touch ID?

Med Touch ID kan du styra larmet och ditt smarta lås med ditt fingeravtryck istället för användarkod. Det fungerar som vanligt men där du normalt trycker in din användarkod blir du istället ombedd att verifiera med fingeravtryck. Har du ett Yale Doorman-lås kopplat till Verisure App kan du även låsa och låsa upp med hjälp av Touch ID.

Du kan använda Touch ID på en enhet per användarkonto. Om flera användare vill använda Touch ID på olika enheter, skapa separata användarkonton för detta. Behörighetsnivån för en användare med Touch ID måste vara “administratör”. Nu finns även FaceID på iOS och Biometrics på Android.

Kan jag ha Verisure App i min Smart klocka?

Om klockans inställningar tillåter Verisure App så kommer den automatiskt dyka upp i klockan när du laddar ner appen. Androidanvändare behöver en klocka som använder sig av operativsystemet Wear OS. Iphoneanvändare behöver aktivera alternativet "Visa App på Apple Watch" för att appen ska fungera.

Hur växlar jag mellan olika larmsystem i min Smart klocka?

Androidanvändare:
Öppna Verisure App i klockan > bläddra längst ner > klicka på välj system.

Iphoneanvändare:
Öppna Verisure App i klockan > klicka på skärmen (Force Touch) tills klockan vibrerar > välj larmsystemet du vill visa.

Varför får jag inga pushnotifieringar till min telefon?

Mina Sidor och Verisure App hittar du mer information om hur du ställer in pushnotifieringar.