
Ring 013-31 71 73
Eller lämna tel nr. för kostnadsfri rådgivning
Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

BRANDLARM HEMMA – UPPKOPPLAT TILL LARMCENTRAL
Alla hem behöver ett brandskydd som varnar och väcker dig om du sover. Men vem larmar brandkåren när du inte är hemma?
Att köpa brandvarnare och sätta upp i hemmet kan varna eller väcka dig om du är hemma när det börjar brinna. Med ett brandlarm hemma som är uppkopplat till larmcentral finns det alltid någon som larmar brandkåren om en brand skulle uppstå – även om du inte är hemma!

Det finns flera olika typer av brandskydd
Det vanligaste brandskyddet är att köpa brandvarnare och sätta upp i hemmet. Men räcker det?
Optiska brandvarnare innehåller fotoceller som larmar vid rökutveckling. Dessa brandvarnare är effektiva när det gäller pyrande bränder – som är den allra vanligaste typen av brand i bostäder.
Joniska brandvarnare mäter det elektriska motståndet i luften och reagerar på både synlig och osynlig rök med hjälp av radioaktiva ämnen. Joniska brandvarnare är bra på att upptäcka snabbt uppflammande bränder, men inte alls lika bra på att upptäcka pyrande bränder.
En temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger 57 grader och när temperaturstigningen sker snabbt – ett vanligt händelseförlopp vid bränder. En temperaturvarnare bör användas som ett komplement till en optisk eller jonisk brandvarnare.
Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning
Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365.
Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

ÖKAD TRYGGHET MED ETT BRANDLARM HEMMA
Komplett brandskydd med en rökdetektor i varje rum – väcker dig, räddar dig.
Ett pålitligt brandlarm är en av grundstenarna för trygghet i hemmet. Vid en brand är varje sekund dyrbar. Därför rekommenderar vi en rökdetektor i varje rum. Med Verisure får du ett brandlarm uppkopplat till larmcentral med sammankopplade rökdetektorer, som varnar med både signal och röstmeddelande. Om en detektor känner av rök säger den: "Varning brand!" och skickar signal till övriga detektorer i systemet. Dessa svarar med: "Varning. Brand i annat rum!".
LARMSYSTEM MED BRANDSKYDD

CHECKLISTA FÖR ETT BRANDSÄKERT HEM
Det är alltid lättare att förebygga än att släcka en brand. Nedan följer en enkel checklista för ett brandsäkrare hem.
- Ta bort brännbart material som ligger i spisens omedelbara närhet.
- Dra ur stickkontakten till kaffebryggaren och brödrosten.
- Installera gärna en timer.
- Se till att glödlamporna har rätt wattantal och att inga skarvsladdar kommer i kläm.
- Byt ut trasiga vägguttag/kontakter och skruva åt lösa.
- Ha inga handdukar eller annat brännbart material liggande på elelement för torkning.
- Släck levande ljus när du lämnar rummet.
Jag är intresserad av larm, kontakta mig
Fyll i dina kontaktuppgifter så ringer vi upp dig. Du kan även ringa oss på 020-26 26 00
Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

PRODUKTER FÖR ETT BRANDSÄKERT HEM
Utöver ett brandlarm hemma som är uppkopplat till larmcentral rekommenderar vi även att du har följande produkter:
Brandsläckare - Ett måste i varje hem. Det finns flera olika modeller och storlekar, det vanligaste är pulversläckare. För en vanlig bostad rekommenderar Brandskyddsföreningen en pulversläckare på minst 6 kg. Med en sådan har personer utan vana av att släcka bränder goda förutsättningar att släcka en mindre bostadsbrand. Se till att inte hänga undan den i förrådet eller källaren! Om olyckan är framme kostar det många dyrbara sekunder om du först måste hämta brandsläckaren. Placera gärna släckaren där även gäster lätt kan se den.
Brandfilt - Om en brand bryter ut på spisen, på bordet, i gardiner eller kläder kan brandfilt snabbt och enkelt kväva elden. En brandfilt är väldigt effektiv och finns dessutom i designade varianter som pryder hemmet. Både brandfilt och brandsläckare ska placeras på ett ställe där du enkelt kan komma åt dem, även i en nödsituation.
Brandstege - Om det börjar brinna på husets bottenvåning kan det vara bra att ha en brandstege på övervåningen, så att du kan ta dig ut även via fönster och balkong som sitter högt ovan mark. Det finns flera olika varianter av brandstegar, bland annat sådana som du enkelt krokar fast i fönsterkarmen vid användning. Det finns också stegar som du fäster i balkongräcket och fäller ut vid användning.

”UTAN LARMET HADE JAG INTE ÖVERLEVT”
”Jan sover gott på övervåningen i villan på Kvinnebyvägen i Linköping. Halv tre på natten vaknar han med ett ryck av att brandlarmet löser ut. Han rusar upp ur sängen, ut ur sovrummet och ner för trappan. I farten får han med sig sin pulversläckare. Då börjar kampen mot branden.” Läs mer i vår blogg
Vanliga frågor om brandskydd
Varför ska jag ha ett brandlarm hemma?
Du borde ha ett brandlarm hemma för att helt enkelt skydda dig och ditt hem mot bränder och brandskador. Vid en brand är varje sekund dyrbar och med ett brandlarm som är uppkopplat till larmcentral blir du varnad i tid och får snabbt assistans.
Måste jag ha ett brandlarm hemma?
Ja, det finns olika lagar, regler och allmänna råd från bland annat MSB som ställer krav på att det åtminstone ska finnas brandvarnare i alla bostäder. Vi rekommenderar ett brandlarm uppkopplat till larmcentral för att skydda dig och ditt hem mot bränder både när du är hemma och när du är borta.
Vad är ett brandskydd?
Brandskydd är ett samlingsbegrepp för åtgärder och produkter som förebygger bränder och brandskador. Exempelvis brandvarnare, brandfasta material, sprinklers eller ett installerat brandlarm uppkopplat till larmcentral.
Är brandskydd viktigt?
Ja, brandskydd är mycket viktigt för att skydda både liv och egendom. Vid en brand är varje sekund viktig och ett gediget brandskydd kan utgöra skillnaden mellan liv och död.