RÄKNA UT PRIS PÅ LARM MED BRANDskydd

Gör vårt test, det tar bara en minut!

Räkna ut pris*

Ring 013-31 71 73

Eller lämna tel nr. för kostnadsfri rådgivning

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

Brandlarm hemma kopplat till larmcentral

BRANDLARM HEMMA – UPPKOPPLAT TILL LARMCENTRAL

Alla hem behöver ett brandskydd som varnar och väcker dig om du sover. Men vem larmar brandkåren när du inte är hemma?

Att köpa brandvarnare och sätta upp i hemmet kan varna eller väcka dig om du är hemma när det börjar brinna. Med ett brandlarm hemma som är uppkopplat till larmcentral finns det alltid någon som larmar brandkåren om en brand skulle uppstå – även om du inte är hemma!

Brandlarm uppkopplat till larmcentral

Verisure brandskydd består av rökdetektorer som varnar dem som befinner sig i hemmet och vår larmcentral. Rökdetektorerna varnar även varandra så att du får reda på i vilket rum som branden har uppstått i. Brandskyddet är alltid aktivt, även när det övriga larmsystemet är frånkopplat.

Brandlarm i din mobil

Dessutom får du och din familj meddelanden via mobilen om brandlarmet går. Med @home i Verisure App kan vi även ge räddningstjänsten information om vem som kan vara hemma.

Olika typer av brandskydd

Det finns flera olika typer av brandskydd

Det vanligaste brandskyddet är att köpa brandvarnare och sätta upp i hemmet. Men räcker det?

Optiska brandvarnare innehåller fotoceller som larmar vid rökutveckling. Dessa brandvarnare är effektiva när det gäller pyrande bränder – som är den allra vanligaste typen av brand i bostäder.

Joniska brandvarnare mäter det elektriska motståndet i luften och reagerar på både synlig och osynlig rök med hjälp av radioaktiva ämnen. Joniska brandvarnare är bra på att upptäcka snabbt uppflammande bränder, men inte alls lika bra på att upptäcka pyrande bränder.

En temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger 57 grader och när temperaturstigningen sker snabbt – ett vanligt händelseförlopp vid bränder. En temperaturvarnare bör användas som ett komplement till en optisk eller jonisk brandvarnare.

Sammankopplade rökdetektorer. En vanlig brandvarnare piper för att varna dig, men om ingen är hemma så hjälper ju inte det. Med sammankopplade rökdetektorer som är uppkopplade till larmcentral får du som vanligt en varning i bostaden, men det skickas också ett larm till larmcentralen. Det är ett modernt sätt att bli trygg. Med flera rökdetektorer som är sammankopplade får du kontroll över hela bostaden. Om det skulle börja brinna på nedervåningen sänds en signal till de övriga sammankopplade brandvarnarna, till exempel i sovrummet på övervåningen. Dessutom kan du få ett meddelande till din mobil så att du kan kontakta grannar eller familj. Även andra användare kan få meddelande via sms och/eller e-post. Det är denna typ av rökdetektorer som vi erbjuder i våra hemlarm.

Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning

Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

Brandlarm hemma med rökdetektorer i varje rum

ÖKAD TRYGGHET MED ETT BRANDLARM HEMMA

Komplett brandskydd med en rökdetektor i varje rum – väcker dig, räddar dig.

Ett pålitligt brandlarm är en av grundstenarna för trygghet i hemmet. Vid en brand är varje sekund dyrbar. Därför rekommenderar vi en rökdetektor i varje rum. Med Verisure får du ett brandlarm uppkopplat till larmcentral med sammankopplade rökdetektorer, som varnar med både signal och röstmeddelande. Om en detektor känner av rök säger den: "Varning brand!" och skickar signal till övriga detektorer i systemet. Dessa svarar med: "Varning. Brand i annat rum!".

De är uppkopplade till vår larmcentral och meddelar dig i mobilen om rökutveckling skulle uppstå. Rökdetektorerna är också sammankopplade med våra videodetektorer som tar bilder och skickar dem till larmcentralen vid rökutveckling. De kan då se vad som händer, samtidigt som de kan lyssna och tala med de som befinner sig i hemmet med hjälp av röstenheten. Om minst två rökdetektorer varnar om rökutveckling, kan våra larmoperatörer ringa räddningstjänsten direkt, även om ingen är hemma.

Eftersom vi ligger i framkant gällande produktutveckling kan vi snabbt vidta rätt åtgärd vid larm. Vi har Sveriges största larmcentral med operatörer på plats dygnet runt, året om.

LARMSYSTEM MED BRANDSKYDD

Brandskydd för villa och radhus

Brandskydd för villa och radhus

Räkna ut pris*

Brandskydd för lägenhet

Brandskydd för lägenhet

Räkna ut pris*

 
 

Så fungerar Verisure brandskydd

1.29
Checklista för ett brandsäkert hem

CHECKLISTA FÖR ETT BRANDSÄKERT HEM

Det är alltid lättare att förebygga än att släcka en brand. Nedan följer en enkel checklista för ett brandsäkrare hem.

 • Ta bort brännbart material som ligger i spisens omedelbara närhet.
 • Dra ur stickkontakten till kaffebryggaren och brödrosten. 
 • Installera gärna en timer.
 • Se till att glödlamporna har rätt wattantal och att inga skarvsladdar kommer i kläm.
 • Byt ut trasiga vägguttag/kontakter och skruva åt lösa.
 • Ha inga handdukar eller annat brännbart material liggande på elelement för torkning.
 • Släck levande ljus när du lämnar rummet.
 • Om säkringarna ofta går sönder – kontakta en elektriker för felsökning.
 • Dra ur el- och antennsladd till tv:n vid åskväder.
 • Se till att tv:n står fritt och luftigt.
  Har du en äldre tv som det går att placera föremål på? 
 • Ta bort duk, stearinljus eller annat på tv:n som kan orsaka brand.
  Är köksfläkten rengjord?
 • Finns brandvarnare och fungerar den?
 • Finns handbrandsläckare i bostaden?
 • Dammsug bakom kylskåp och/eller frysbox.
 • Se till att ljusstakar står fritt från gardiner och dylikt och att de har obrännbara dekorationer.
 • Installera jordfelsbrytare. 

Källa: Brandskyddsföreningen

Jag är intresserad av larm, kontakta mig

Fyll i dina kontaktuppgifter så ringer vi upp dig. Du kan även ringa oss på 020-26 26 00

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

Produkter för ett brandsäkert hem

PRODUKTER FÖR ETT BRANDSÄKERT HEM

Utöver ett brandlarm hemma som är uppkopplat till larmcentral rekommenderar vi även att du har följande produkter:

Brandsläckare - Ett måste i varje hem. Det finns flera olika modeller och storlekar, det vanligaste är pulversläckare. För en vanlig bostad rekommenderar Brandskyddsföreningen en pulversläckare på minst 6 kg. Med en sådan har personer utan vana av att släcka bränder goda förutsättningar att släcka en mindre bostadsbrand. Se till att inte hänga undan den i förrådet eller källaren! Om olyckan är framme kostar det många dyrbara sekunder om du först måste hämta brandsläckaren. Placera gärna släckaren där även gäster lätt kan se den.

Brandfilt - Om en brand bryter ut på spisen, på bordet, i gardiner eller kläder kan brandfilt snabbt och enkelt kväva elden. En brandfilt är väldigt effektiv och finns dessutom i designade varianter som pryder hemmet. Både brandfilt och brandsläckare ska placeras på ett ställe där du enkelt kan komma åt dem, även i en nödsituation.

Brandstege - Om det börjar brinna på husets bottenvåning kan det vara bra att ha en brandstege på övervåningen, så att du kan ta dig ut även via fönster och balkong som sitter högt ovan mark. Det finns flera olika varianter av brandstegar, bland annat sådana som du enkelt krokar fast i fönsterkarmen vid användning. Det finns också stegar som du fäster i balkongräcket och fäller ut vid användning.

Utbränt hus

”UTAN LARMET HADE JAG INTE ÖVERLEVT”

”Jan sover gott på övervåningen i villan på Kvinnebyvägen i Linköping. Halv tre på natten vaknar han med ett ryck av att brandlarmet löser ut. Han rusar upp ur sängen, ut ur sovrummet och ner för trappan. I farten får han med sig sin pulversläckare. Då börjar kampen mot branden.” Läs mer i vår blogg

Vanliga frågor om brandskydd

Varför ska jag ha ett brandlarm hemma?

Du borde ha ett brandlarm hemma för att helt enkelt skydda dig och ditt hem mot bränder och brandskador. Vid en brand är varje sekund dyrbar och med ett brandlarm som är uppkopplat till larmcentral blir du varnad i tid och får snabbt assistans.

Måste jag ha ett brandlarm hemma?

Ja, det finns olika lagar, regler och allmänna råd från bland annat MSB som ställer krav på att det åtminstone ska finnas brandvarnare i alla bostäder. Vi rekommenderar ett brandlarm uppkopplat till larmcentral för att skydda dig och ditt hem mot bränder både när du är hemma och när du är borta.

Vad är ett brandskydd?

Brandskydd är ett samlingsbegrepp för åtgärder och produkter som förebygger bränder och brandskador. Exempelvis brandvarnare, brandfasta material, sprinklers eller ett installerat brandlarm uppkopplat till larmcentral.

Är brandskydd viktigt?

Ja, brandskydd är mycket viktigt för att skydda både liv och egendom. Vid en brand är varje sekund viktig och ett gediget brandskydd kan utgöra skillnaden mellan liv och död.

*Här börjar din prisförfrågan. För att räkna ut pris behöver du svara på ett antal frågor, som ger dig ett uppskattat pris. För att bättre förstå dina behov och anpassa säkerhetslösningen till just din bostad och dess planlösning, kompletterar vi även med ett samtal och erbjudande om en gratis säkerhetsrådgivning.