2012-12-10

Brandskyddsutbildning igen…och igen…

Brandskyddsutbildning

Här om veckan körde vi Brandskyddsutbildning för våra anställda. Jag tror nog att en och annan fick sig en tankeväckare! Jag tyckte mig nämligen se ett och annat ögonbryn höjas…


Visste du att:

Se över dina levande ljus. Det ska vara fritt ovanför. Finns det risk att något tar eld om ljuset välter?


Ställ värmeljusen var för sig och inte för tätt. Står de för tätt intill varandra kan värmen bli så hög att allt stearin antänds och skapar en kraftig låga.


Visste du att 80% av omkomna i bränder inte är brännskadade? Det är röken som dödar. Två andetag räcker för att du ska bli medvetslös.


Trots att jag varit med och koordinerat dessa utbildningar sedan ett par år tillbaka, lär jag mig fortfarande nya saker.  Dels för att de som deltar ställer nya frågor men också för att Linköpings Brandservice (www.linkopingsbrandservice.se) varierar innehållet i sin utbildning.


Det regnade rätt kraftigt vid den här utbildningen och jag fick vara med och hjälpa till att få futt på elden som de skulle träna på att släcka, så bilderna nedan är från föregående utbildningstillfälle i oktober. (Ifall någon undrade) :)


//Nina


Läs mer om brandskydd från Verisure

Inga Kategorier valda