Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Vintertid är brandtid

Vintertid är brandtid

Med ett uppkopplat hemlarm kan du stoppa branden snabbare

Ge hela familjen ett tryggt 2017! Med ett uppkopplat hemlarm och smarta rökdetektorer sover du tryggt om natten – oavsett om familjen är hemma eller borta.

Aldrig tänds det så många ljus som under vintern. Cirka 25 procent av alla bostadsbränder inträffar under just december och januari, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Och det är inte bara de levande ljusen som utgör en stor brandrisk. Tänk på att gamla och trasiga sladdar till lampor, kvarglömda julstjärnor och ljusslingor kan orsaka kortslutning. Så var på den säkra sidan och dra alltid ur sladdarna ur vägguttagen. Givetvis är det också viktigt att se till att alla ljus står stadigt och att inte ställa dem i närheten av lättantändliga material.

Testa: Vilket larm passar din familj – se alternativen här.

Brandfilt, pulversläckare och brandvarnare bör du alltid ha hemma – men en brandvarnare utan uppkoppling till larmcentral är meningslös om du inte själv befinner dig i bostaden. Bränder sprider sig ofta snabbt och inom loppet av några minuter kan hela huset vara övertänt. Just därför är det så viktigt med ett uppkopplat brandlarm, så att du kan hålla koll på din bostad även när du är bortrest.

Med rökdetektorer uppkopplade till en larmcentral är Räddningstjänsten nära om olyckan skulle vara framme. Om brandlarmet skulle gå skickas ett larm till larmcentralen som verifierar larmorsaken och skickar brandkåren. Du blir även själv meddelad om larmet, direkt i din mobil och av larmcentralen.
Du kan då kontakta grannarna och berätta vad som hänt så att de kan sätta sig i säkerhet. Så oavsett om du är på jobbet eller i fjällen – se till att du kan vara trygg i vetskapen om att ditt hem står kvar där du lämnade det.

”Tänk på att gamla och trasiga sladdar till lampor, kvarglömda julstjärnor och ljusslingor kan orsaka kortslutning”


Undrar du vilket larm som passar ditt hem? Gör testet här och få svar!