Verisure larmdekal
Verisure larmdekal

Fråga våra pressombud

Vi kan det mesta om säkerhet och smarta funktioner i hemmet.

Kontakta oss om medierelaterade frågor

Kontakta Verisure om medierelaterade frågor

Jobbar du inom media och är intresserad av nyheter eller behöver statistik eller expertutlåtanden inom säkerhet, hemlarm och smarta funktioner i hemmet? Kontakta oss gärna för mer information eller intervjuförfrågningar:


Theres Lakso, Kommunikationschef, Verisure Sverige AB
Telefon: +46(0)700-036015
E-mail: press@verisure.se

Tjuven väljer nya vägar in i lägenheten

Varje år drabbas Folksams hem-, villa- och fritidshuskunder av drygt 10 000 inbrott. Av dessa inträffar cirka 3 200 i lägenheter. Ny statistik från Folksam visar att tjuvarna väljer nya vägar in i lägenheten och att stöldbytet ofta är guld.

– I vår undersökning har vi tittat specifikt på inbrott där stöldvärdet är minst 40 000 kronor. Vi kan se två saker som är extra intressanta. Det ena är att tjuvarna väljer nya vägar in i lägenheten jämfört med 2012 när vi gjorde en liknande undersökning. Det andra är att guld har stulits vid samtliga inbrott utom ett, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare Folksam.

 

Folksam ser i sin statistik att lägenhetsinnehavare som bor på entréplan eller på första våningen med balkongdörr är extra utsatta för inbrott.

 

– Inbrotten på bottenvåningen sker i första hand genom en uppbruten balkong- eller altandörr till skillnad mot tidigare när fönster var den vanligaste vägen in i lägenheten, säger Erik Arvidsson.

 

Statistik från hemlarmsföretaget Verisure visar också på en kraftig ökning av larminstallationer i just lägenheter:

– Vi ser en klar ökning av efterfrågan på hemlarm i lägenheter och trenden ser inte ut att avta. De senaste två åren har antalet larminstallationer ökat med i genomsnitt 119 % , säger Fredrik Ringborg, ansvarig för lägenhetslarm på Verisure Sverige.

 

Folksam statistik visar också att äldre personer över 65 år i betydligt större utsträckning än yngre personer är utsatta för inbrottstjuvar som hotar eller lurar sig in. Det har skett i tolv procent av inbrotten, medan det för personer under 65 år endast är en procent där inbrotten gått till på det sättet.

 

– Vårt larm fungerar även som ett kontaktlarm, där man själv aktivt kan larma oss från sin bostad om man känner sig hotad. Det är en stor trygghet för många som bor själva eller ofta är ensamma hemma, avslutar Fredrik Ringborg.

 

Att tänka på

 1. Installera ett lägenhetslarm
 2. Stöldmärk och ta bilder på värdefulla tillhörigheter
 3. Lura tjuven genom timerinställd belysning och genom att en granne plockar bort posten när du är bortrest
 4. Täck inte fönster helt med växter och persienner
 5. Se över lås på altan- eller balkongdörr samt fönster på markplan
 6. Lås alla lås och lämna inga nycklar kvar i dörrar och fönster när du går hemifrån
 7. Säkerhetsdörr med säkerhetsbrevlåda minskar risken att ta sig in via ytterdörren
 8. Förvara kontanter och guld i ett väl förankrat värdeskåp (gärna i kombination med hemlarm)
 9. Gör en förteckning/värdering av ditt guld – notera maxbeloppet som ersätter stöld av guld och smycken i din försäkring
 10. Säkra låset på insidan av ytterdörren med hjälp av en kåpa
 11. Ha en aktiv samverkan med dina grannar.

 

För mer information:

Theres Lakso, Kommunikationschef Verisure, 0700-03 60 15

Erik Arvidsson, skadeförebyggare Folksam, 0708 – 31 62 94

Inbrott

Verisure satsar på Linköpings FC – unikt samarbete ska leda till rekrytering

Verisure skriver ett sponsringsavtal med Linköpings Fotboll Club. Sponsringen omfattar förutom exponering även stöd till fadderverksamheten inom klubben samt ett unikt rekryteringssamarbete.

- Verisure växer så det knakar och har i dagsläget ett stort rekryteringsbehov. Vi delar många värderingar med Linköpings FC och tror att vi kan hitta rätt personer med rätt egenskaper genom idrotten, säger Mattias Ringqvist, VD för Verisure Sverige.

 

Genom samarbetet, som handlar om att nyttja de kanaler och nätverk som klubben idag arbetar aktivt med, hoppas Verisure locka nya medarbetare och samtidigt kunna ge klubben möjlighet till en större intäkt.

 

- Vi har i dagsläget ett behov av att rekrytera över 130 nya medarbetare runtom i Sverige och inte minst i Linköping. Därför gör vi en kreativ lösning där Linköpings FC hjälper oss att nå goda rekryteringar, vilket ger dem en extra ersättning och oss fler duktiga medarbetare, fortsätter Mattias Ringqvist.

Linköpings FC är också i en offensiv satsning just nu:

 

- Linköpings FC är ett av Sveriges bästa lag och vi leder förnärvarande damallsvenskan. Vår målsättning är att spela ute i Europa och kunna prestera damfotboll i världsklass. Vi söker alltid nya och spännande samarbeten och är väldigt glada för att Verisure vill vara med i vår satsning.

 

Utöver rekryteringssamarbetet sponsrar Verisure också fadderverksamheten, där alla flicklag i Linköpings kommun har en fadder i Linköpings FC. Ett projekt som på två år resulterat i ett ökat antal flickspelare i Linköpings kommun med 23 %, säger Maria Hagström, klubbdirektör Linköpings FC.

 

- Trygghet är Verisures kärnverksamhet och vi växer starkt i Sverige. Det är precis vad Fadderverksamheten också handlar om, en stark tillväxt som bygger på trygghet. Att vi dessutom är en av Linköpings största arbetsgivare gör att vi självklart tror på idrotten som en stärkande faktor för stadens attraktivitet, avslutar Mattias Ringqvist.

 

Avtalet är tecknat för resterande av säsongen 2016 samt hela 2017.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Theres Lakso, Kommunikationschef Verisure Sverige, 0700-03 60 15

Maria Hagström, Klubbdirektör Linköpings FC, 0705-32 48 04

Frida Litzén, Linköpings FC, Mattias Ringqvist, VD Verisure Sverige, Charlotte 
Rohlin, Linköpings FC.

Verisure favorit i hemlarmstest hos Testfakta

Allt fler väljer att installera larm i sin lägenhet. De senaste två åren har larminstallationer i lägenheter ökat med 119 % och trenden ser inte ut att avta.

- Vi ser en klar ökning av efterfrågan på larm i lägenheter och som Sveriges i särklass mest rekommenderade hemlarm är vi självklart glada över toppresultatet även i Testfaktas jämförelse, säger Fredrik Ringborg, ansvarig för lägenhetslarm på Verisure Sverige.

 

Testfakta har jämfört sju larm från olika företag, varav Verisure är ett av dem.

 

- Testet förstärker vår bild av hur viktigt det är för kunden med en professionell installation och kundservice samt smarta tjänster som till exempel en enkel app med många funktioner. I år lanserar vi ytterligare nyheter som vi hoppas ska fortsätta underlätta vardagen för våra kunder, avslutar Fredrik Ringborg.

 

Läs hela testet här: http://www.testfakta.se/sites/default/files/lagenhetslarm160830.pdf

 

Vid frågor, vänligen kontakta:
Theres Lakso, Kommunikationschef Verisure Sverige, 0700-036015

Testfakta

Pressrum

Besök vårt pressrum

Ladda ner högupplösta pressbilder, se filmer och läs pressmeddelanden i fulltext.

Gå till pressrummet »

 • 17 mars 2017

  Verisure vinner prestigefullt pris

  Den 16-17:e mars hölls konferensen ”Connected Business Days” i Malmö där representanter från alltifrån stora innovativa bolag som Volvo Cars till mindre startup-företag ansluter för att diskutera innovation ur ett affärsdrivande perspektiv. I samband med konferensen avgörs Swedish Mobile Awards, där Verisure prisades med Guldmobilen som bästa ”IoT Enterprise of the Year”.
  – Det känns fantastiskt kul! Jag är oerhört stolt och glad! säger Markus Finér, Director Technology & Development North Platform, efter prisutdelningen.

  I kategorin tävlade ställdes Verisure mot välkända företagen Volvo

  Läs pressmeddelandet »
 • 21 februari 2017

  Ny undersökning visar: Två av tre svenskar är en säkerhetsrisk för sig själva nattetid – laddar mobilen när de sover

  Den tredje största risken som svenskar oroar sig för gällande brandsäkerhet är att deras mobil eller surfplatta ska självantända, avslöjar en ny undersökning. Trots det laddar 68 % sin telefon eller...
  Läs pressmeddelandet »

Snabblänkar

Försäljning och information hemlarm: 020-26 26 00

Kundtjänst - dygnet runt, året runt: 020-7 24 365

E-post Kundtjänst: kundtjanst@verisure.se 

Kundtjänst från utlandet: +46 13 31 77 00

Vanliga frågor

Verisure är det nya namnet för Securitas Directs hemlarm. Med vår framtidssäkra plattform och spännande, professionella servicesamarbeten kan vi erbjuda ett unikt sortiment av produkter och tjänster inom hemlarm och det smarta hemmet. Uppkoppling till vår egna larmcentral med övervakning dygnet runt, fria väktarutryckningar och professionell installation är grundvalar i vårt erbjudande.

Allt fler produkter och tjänster för hemmet blir uppkopplade så att du kan styra och hålla koll på dem på distans, exempelvis via din mobil. Med vår framtidssäkra plattform och spännande, professionella servicesamarbeten kan vi erbjuda ett unikt sortiment av produkter och tjänster inom hemlarm och det smarta hemmet. Vi erbjuder tjänster inom inbrott, larm, energi, lås, klimat och SOS. Vi lägger hela tiden till nya smarta tjänster, allt för ett lite enklare och roligare vardagsliv.

 • Verisure är det nya namnet för Securitas Direct hemlarm. Med vår framtidssäkra plattform och spännande, professionella servicesamarbeten kan vi erbjuda ett unikt sortiment av produkter och tjänster inom hemlarm och det smarta hemmet. Uppkoppling till vår egna larmcentral med övervakning dygnet runt, fria väktarutryckningar och professionell installation är grundvalar i vårt erbjudande.

 • Allt fler produkter och tjänster för hemmet blir uppkopplade så att du kan styra och hålla koll på dem på distans, exempelvis via din mobil. Med vår framtidssäkra plattform och spännande, professionella servicesamarbeten kan vi erbjuda ett unikt sortiment av produkter och tjänster inom hemlarm och det smarta hemmet. Vi erbjuder tjänster inom inbrott, brand, energi, lås, klimat och SOS. Vi lägger hela tiden till nya smarta tjänster, allt för ett lite enklare och roligare vardagsliv.

Sociala Medier

Facebook
Instagram
Linked in
YouTube

Läs vår blogg

Certifikat

ISO 9001
Certifierad larmcentral
Behörig ingenjör inbrottslarm