VANLIGA FRÅGOR OM BREDBAND

Vad gäller avseende bredbandsuppkoppling till mitt hemlarm?

Det finns flera fördelar med att koppla in din huvudenhet på ditt fasta bredband.

  • Du behöver inte köpa till sms för att fjärrstyra systemet med Verisure App
  • Systemet får en säkrare och snabbare kommunikation - två vägar är alltid bättre än en
  • Bredband är stabilare vid fjärrstyrning och ger dig en snabbare uppkoppling mot ditt system

Så om du inte redan gjort det - se till att ditt system kommunicerar via bredbandet. Om din nuvarande huvudenhet enbart kommunicerar via GSM så kan du koppla in den på bredbandet eller köpa en microenhet i vår webbshop.

 

Kan jag byta router eller internetleverantör utan att det stör larmets funktion?

Det går bra, larmet har i regel ett sim-kort som kommunicerar med larmcentralen. Byter man router är det bara att dra ur nätverkskabeln ur den gamla routern och koppla in den i den nya. Har man en mini- eller microenhet kan man flytta med den om routern har en ny placering långt från huvudenheten. Observera att huvudenheten inte får flyttas från sin position.

 

Det står bredband offline, varför?

När du har en huvudenhet som inte är inkopplad på bredbandet skickas signalerna från larmet via GSM. Status på bredbandet är då offline. Om du kopplar in huvudenheten på bredbandet, eller om du har en inkopplad minienhet, skickas signalerna från systemet via bredbandet. Då är statusen online.

Observera att det om du har både en huvudenhet och en minienhet installerad så räcker det med att minienheten visar status ”online”.

 

Vad innebär kontaktlarm?

Manöverpanelen och trygghetspanelen hjälper dig att få kontakt med larmcentralen vid en akut situation. Larmet skickas direkt till vår larmcentral där en operatör kontaktar hemmet. Om vi inte får något svar kontaktar vi dina kontaktpersoner och skickar väktare.

 

Kan jag skaffa IP-telefoni?

Det går i de flesta fall bra att kombinera IP-telefoni med vårt system. Enklast är det om ditt system kommunicerar med larmcentralen via GSM-uppkoppling.

Om ditt system inte kommunicerar via GSM är förutsättningarna lite annorlunda. Skulle du få strömavbrott, eller om det blir andra störningar på IP-nätet, bryts kommunikationen med larmcentralen

vilket försämrar din trygghet och säkerhet. Av den anledningen rekommenderar vi en uppgradering till GSM. För mer information och aktuell prisuppgift ber vi dig kontakta kundtjänst.

Om du har IP-telefoni och väljer att inte uppgradera systemet går det inte att hålla Verisure ansvarig för att eventuella larmsignaler inte kommer fram.

« Tillbaka