VANLIGA FRÅGOR OM VERISURE SMART

Hur fungerar Verisure Smart?

Via Mina Sidor (läs mer om hur du loggar in på Mina Sidor) eller Verisure App kommer du åt funktionen Verisure Smart, där du kan konfigurera flera av larmsystemets komponenter för att underlätta din vardag.

Du kan exempelvis få en elektronisk produkt ansluten till en smart plug att slå på eller av vid angivet klockslag, solnedgång, soluppgång, larmhändelse eller på- och avlarmning. Du kan även tidsstyra automatisk låsning av ditt yale doorman-lås, programmera automatisk till/frånkoppling av larmsystemet eller få din klimatdetektor att trigga smart plug.

Välj Verisure Smart i appens huvudmeny eller i menyn till vänster på Mina Sidor, tryck på “skapa” och följ den enkla guiden för att börja lägga till händelser.

 

Vad är Smarta knappar?

Smarta knappar samlar flera händelser i en Smart knapp, alla sker samtidigt med ett enda klick. (Ska du låsa/låsa upp/larma/larma av så krävs även din kod.)

Välj Smarta knappar i appens meny, klicka på ”Skapa” och följ instruktionen.

Några exempel på knappar du kanske vill skapa

  • Tänd eller släck -Tänd eller släck alla lampor med ett enda klick.
  • Nattläge - Slå av samtliga smart plugs och larma på skalskyddet.

Smarta knappar förutsätter att ditt system kommunicerar via bredband.

 

Hur fungerar Smart Väckarklocka?

Appens smarta väckarklocka fungerar precis som en vanlig väckarklocka, men den låter dig bestämma vad som händer när du väljer att snooza eller stänga av larmet. Du kopplar ihop väckarklockan med dina smarta knappar. När du snoozar kanske du vill sätta på TV:n för att lyssna på nyheterna en stund. När du stänger av alarmet kanske du vill tända lampor och larma av skalskyddet.

För att den smarta väckarklockan ska fungera behöver du vara inloggad i Verisure App. Den smarta knappen aktiveras när du snoozar eller stänger av alarmet, för att detta ska fungera krävs även nätverksuppkoppling.

Funktionen finns tillgänglig för Android.

 

Vilka inställningar kan jag göra på min smart plug?

Med smart plug kontrollerar du alla elektroniska produkter som ansluts med stickpropp

Du kan tända och släcka lampor och programmera belysningen så att det ser ut som att någon är hemma när du är på semester. smart plug kan även ställas in så att belysningen tänds eller släcks i samband med att larmet slås av eller på.

Koppla in strykjärnet, kaffebryggaren eller plattången till Smart plug så kan du kontrollera att de stängts av, och konfigurera automatisk avstängning varje gång du larmar på och går hemifrån.

Eller varför inte använda Smart plug som ett sätt att spara pengar? Genom att ansluta din TV, stereo eller annan utrustning som har stand by-läge till en smart plug kan ett normalt hushåll spara upp till 500 kWh per år.

Instruktioner för hur du styr dina smart plugs finner du här:
https://www.verisure.se/blogg/blogposts/2018-08-20-programmera-belysningen-med-verisure-smart.html

« Tillbaka