VANLIGA FRÅGOR OM VERISURE APP

Var laddar jag ned Verisure App?

Verisure App finns tillgänglig för iOS och Android. Du laddar ner appen från App Store eller Google Play.

Ladda ner för iOS

Ladda ner för Android

Du loggar in i appen med dina användaruppgifter för Mina Sidor. Skapa nytt konto på Mina Sidor om du inte har ett sedan tidigare.

 

Kostar Verisure App något?

Nej, det kostar inget att ladda ner Verisure App. Däremot kan vissa funktioner inte användas utan att köpa till en tjänst. Om ditt system inte är inkloppat på bredband behöver du till exempel köpa SMS för att kunna fjärrstyra systemet med appen.

 

Hur uppdaterar jag Verisure App?

För att inte gå miste om nya funktioner i appen är det viktigt att du har senaste mjukvaran för larmsystemet (denna finner du under “Mer” -> “Uppdatera mjukvara” i appen) samt senaste appversionen som du finner i App Store (för iPhone) eller Google Play-butiken (för Android). Vid släpp av ny funktion får du upp en informationsruta om detta när du öppnar appen.

 

Hur fungerar push-notiser?

Pushnotifieringar är notiser från ditt system som aviserar händelser i ditt larmsystem, till exempel att någon larmat av eller på. Push kan bara tas emot när du är inloggad i Verisure App. För att upphöra med push, logga ut eller ändra dina inställningar på telefonen. Vi rekommenderar att du alltid har push aktiverat.

Mina Sidor (läs mer om hur du loggar in på Mina Sidor) och i Verisure App under ”Användare” sköter du dina inställningar över vilka push du får. Alla användare kan individuellt välja vilka kategorier man ska få push på. För händelserna tillkoppla, frånkoppla, lås och lås upp kan inställningarna också göras på användarnivå. För personliga inställningar så krävs att användaren har ett eget inlogg till Mina Sidor och Verisure App.

Om du inte får några push i din telefon, prova att stänga av och sätta på push under “Användare” -> “Notifieringar”. Du kan också prova att logga ut och logga in i appen igen, eller avinstallera och ta hem appen på nytt (om du använder iPhone, vänta minst 24 timmar med ominstallation). Se även över dina inställningar i telefonen så att du inte har blockerat Verisure App från att skicka push till dig. Som en sista åtgärd i felsökningen, kontrollera så att du har senaste mjukvaran för larmsystemet under “Mer” -> “Uppdatera mjukvara”.

 

Hur fungerar Verisure App i min smarta klocka?

Ladda ner den senaste versionen av Verisure App från App Store/Google Play. Om klockans inställningar tillåter det så ska den automatiskt dyka upp i klockan. Notera att Androidanvändare behöver en klocka som använder sig av operativsystemet Wear OS.

För iPhone, aktivera alternativet ”Visa App på Apple Watch” för Verisure i Apple Watch-appen.

  • Larma på och av
  • Fjärrstyra Smart plugs
  • Låsa och låsa upp ditt smarta lås
  • Kontrollera temperatur och relativ luftfuktighet
  • Ta emot notifieringar
  • Titta på bilder från Smart kamera

Om du har flera system och vill växla mellan dem gör du så här:

iPhone: Öppna Verisure App i din Apple Watch och tryck på klockans skärm (Force Touch) tills klockan vibrerar. Välj sedan vilket system du vill visa.

Android: Öppna Verisure App i din klocka, bläddra längst ner och klicka på ”Välj system”.

 

Hur fungerar Touch ID?

Med Touch ID kan du styra larmet och ditt smarta lås med ditt fingeravtryck istället för användarkod. Det fungerar som vanligt men där du normalt trycker in din användarkod blir du istället ombedd att verifiera med fingeravtryck. Har du ett Yale Doorman-lås kopplat till Verisure App kan du även låsa och låsa upp med hjälp av Touch ID.

Du kan använda Touch ID på en enhet per användarkonto. Om flera användare vill använda Touch ID på olika enheter, skapa separata användarkonton för detta. Behörighetsnivån för en användare med Touch ID måste vara “administratör”.

Nu finns även FaceID på iOS och Biometrics på Android.

 

Vad är Påminnelser?

Påminnelser kommer ihåg det du lätt glömmer. Genom att skapa påminnelser kan du till exempel bli meddelad om du glömt att larma på eller stänga fönstret. Välj mellan att bli påmind ett visst klockslag eller med hjälp av en timer.

Välj Påminnelser i appens meny och gör dina val så är du snart igång. Du kan när som helst ändra en aktiv påminnelse genom att trycka på den.

Påminnelser fungerar utan bredband till din huvudenhet.

« Tillbaka