ANVÄNDARE OCH RÄTTIGHETSNIVÅER

Vilka rättighetsnivåer finns och vad innebär de

Systemansvarig är den första personen i hushållet som skapade ett Mina Sidor-konto. Rättighetsnivån innebär full tillgång till larmsystemet i Verisure App och på Mina Sidor (läs mer om hur du loggar in på Mina Sidor). Systemansvarig tilldelar övriga användare rättighet till larmsystemet. Det kan endast finnas en systemansvarig per larmsystem.

Observera att du som systemansvarig är ansvarig för vilka du tilldelar rättigheter till larmsystemet. Den person du gör till administratör kan tilldela rättigheter i sin tur så var noga med vem du ger rättighetsnivå ”administratör” till.

Administratör tilldelas rättighet av systemansvarig eller annan administratör på Mina Sidor. Administratören har rättighet att göra allt som systemansvarig kan förutom att ändra systemansvarigs kontouppgifter. Administratören har behörighet att tilldela nya användare rättigheter på sin nivå eller lägre.

Begränsad användare tilldelas rättighet av systemansvarig eller administratör. Med den här rättigheten kan du larma på och av, tända och släcka Smart plugs. Du kan använda systemet men inte ändra inställningar eller göra köp i webbshoppen.

Minimumanvändare tilldelas rättighet av systemansvarig eller administratör. Har endast läsrättigheter i appen och på Mina Sidor och kan använda @Home.

Ingen tillgång är en rättighet som tilldelas en person som endast behöver en kod för att larma av- och på. Ingen tillgång ges då till app och Mina Sidor. Av säkerskäl rekommenderar vi att den här rättighetsnivån ges till exempelvis hantverkare, städfirma e t c.

 

Hur ger jag annan person tillgång till Appen och Mina Sidor

För att kunna tilldela en behörighet behöver du vara inloggad som systemansvarig eller administratör på ditt Mina Sidor-konto. Klicka på ”användare” och sedan på ”Lägg till användare”.

 

Användare

 

 

Skriv in den nya användarens namn, mobiltelefon och e-postadress och välj sedan rättighetsnivå. Du väljer sedan om den nya användaren ska kunna kontaktas i händelse av larm och vilken relation den nya användaren har till hushållet. Du har även möjlighet att lägga till kod och-/eller bricka. Eventuella notifieringar såsom mail, SMS och push kan sedan användaren själv välja när kontot är skapat. Klicka sedan på ”spara”.

När du tryckt på ”spara” kommer att mail att skickas till den e-postadress som du angivit. I mailet finns en klickbar länk med en inbjudan att bli användare av systemet. Om användaren inte har ett Mina Sidor-konto sedan tidigare skapas ett nytt via länken som aktiveras när den nya användaren valt ett lösenord till sitt Mina Sidor-konto. Fram till att den nya användaren har valt ett lösenord kommer texten ”väntar på svar” att synas för den som tilldelat behörigheten.

 

Hur tilldelar jag annan person en kod för till- och frånkoppling av larmsystem

En kod behöver alltid vara knuten till en användare. Användaren behöver inte ha någon tillgång till app eller Mina Sidor (läs mer om hur du loggar in på Mina Sidor). Lägg till en användare genom att klicka på “Användare” och sedan “Lägg till användare”

 

Användare

 

Den som är systemansvarig eller administratör på Mina Sidor kan skapa en användare. Det enda som behöver registreras är användarens namn och därefter kan profilen sparas. Om du inte väljer en rättighetsnivå när du registrerar den nya användaren kommer rättighetsnivån automatiskt att vara ”ingen tillgång”.

För att lägga till kod eller larmbricka på en användare klickar du på personens namn under ”användare” och därefter klickar du på ”koder och brickor”. Klicka på användarkod/larmbricka och följ instruktionerna.

 

Användare

 

Jag har skapat ett Mina Sidor-konto men får inte tillgång till mitt larmsystem

För att få tillgång till ett larmsystem behöver systemansvarig eller en administratör logga in på sitt Mina Sidor-konto och tilldela dig rättighet till larmsystemet. Se instruktion för att tilldela rättighet..

« Tillbaka