säkerhetstips
verisure

NÄR MARDRÖMMEN BLIR VERKLIGHET

Verisure

Sent på kvällen den 1 oktober hamnade Thomas och Caroline mitt i varje förälders värsta mardröm. De ville dela med sig av upplevelsen, här är deras berättelse.

 

Vi bor i ett hus i Täby sedan två år tillbaka. Redan från början skaffade vi larm, och valet föll efter utvärdering på Verisure. Mycket tack vare snabb support från Verisures kundtjänst och ett professionellt bemötande av den lokala partnern.

Vid hembesöket av Verisure partnern fick vi en bra genomgång kring våra behov men även bra tips och idéer på några komponenter Verisure hade i sitt sortiment som vi från början inte funderat på.

Vi fastnade bland annat för trygghetspanelen, en smart och genomtänkt enhet man kunde placera diskret i sovrummet och via den bland annat skallarma huset men även snabbt tillkalla hjälp från SOS via Verisures larmcentral. Där och då hade vi inte en tanke på att vi skulle behöva använda funktionen.

Men den 1 oktober i år hände kanske det värsta en förälder kan råka ut för. Vår 15 månaders son fick helt plötsligt ett krampanfall sent på kvällen. Från att ha varit lite snuvig med feber blev han snabbt mycket sämre. Han började krampa och vi fick ingen kontakt med honom under ett par minuter.

Världens längsta minuter...

En av oss tryckte på SOS-knapparna på trygghetspanelen, inom bara någon sekund fick vi tydliga instruktioner att uppge exakt vad vi behövde hjälp med, vi sa att vi behövde en ambulans på grund av sonens tillstånd och nästan direkt blev vi kontaktade av Zandra på Verisures larmtjänst via röstenheten.

Zandra assisterade oss lugnt och varligt och var väldigt tydlig med att en annan kollega redan larmat ut ambulans via SOS och att den var på väg tillsammans med väktare.

10 minuter efter vi larmat hade två väktarbilar och en ambulans anlänt. Eftersom området/adressen fortsatt är rätt blank i Google maps så hjälpte Verisure ambulansen rätt, en av väktarna sprang till och med runt på gatan och viftade med sin ficklampa för att ambulansen lättare skulle hitta fram.

Hela situationen sköttes på ett helt underbart sätt från Verisure och den stressen som uppstod var overklig... Även om man är rationell så blir man lätt paralyserad men orden från Verisure partnern vid installationen satt liksom i ryggmärgen.

Idag mår vår son bra, men vi har lärt oss att allt kan hända, så förutom att skaffa ett larm från en bra och trygg leverantör.. skaffa en trygghetspanel... Det är värt alla pengar som finns...

 

Vänligen Thomas o Caroline

Räkna ut pris på hemlarm
säkerhetstips
verisure