säkerhetstips

NY KAMERADETEKTOR MED FLERA NYHETER

Kameradetektor

Med en kamera och rörelsedetektor i ditt larmsystem kan operatören omedelbart kontrollera vad som orsakat larmet och snabbt sätta in rätt åtgärd. Med bild på larmorsaken kan vi kalla på polis och räddningstjänst vid inbrott eller brand.

 

Alla våra hemlarm är utrustade med kameradetektorer som, förutsatt att du larmat på, tar bilder när de känner av rörelse. Nu har vi lanserat en ny version av vår kameradetektor med samma grundfunktion som tidigare men med flera nya fördelar.

Ta bilder själv

Många har genom åren efterfrågat möjligheten att själv kunna ta bilder för att titta till hemmet när det står tomt. Det har vi tagit fasta på och med vår nya kameradetektor kan kunden ta egna bilder när hela larmet är tillkopplat. Bilderna tas med, och visas på, Mina Sidor och i Verisure App, larmcentralen har alltså ingen tillgång till dem. Om du som kund försöker ta bilder under ett pågående larmärende prioriterar systemet att skicka bilder till larmcentralen så att operatören kan tillkalla hjälp.

Högre upplösning för ännu bättre bilder

Den nya kameradetektorn tar, till skillnad från tidigare versioner, färgbilder med högre upplösning. Om rummet är mörkt aktiveras en infraröd blixt som gör att kameran tar bra bilder även i ett i princip kolsvart utrymme. Bilder tagna i mörker blir svartvita. Kameradetektorn hanterar kontrast och ljus bättre än tidigare och ser därför mer detaljer med högre kvalité.

Övervaka hallen utan obefogade larm

Din inpasseringszon, vanligtvis hallen vid entrédörren, kan nu övervakas av en kameradetektor. Så här funkar det: När någon kommer hem och öppnar dörren kommer kameradetektorn att detektera rörelse och ta bilder, men under inpasseringstiden som oftast är 30 sekunder väntar detektorn på att någon ska larma av. Om det inte sker skickas den lagrade larmsignalen och bilderna till larmcentralen direkt.

Med kameradetektorer, vibrationsdetektorer och röstenhet är vi ensamma på marknaden om att erbjuda ett hemlarm som både ser, hör, talar och känner. Det gör att vi kan agera ännu snabbare och att larmoperatören vidtar rätt åtgärd direkt. Vi samarbetar med polis, räddningstjänst och Securitas – Sveriges i största väktarorganisation.

Räkna ut pris på hemlarm
säkerhetstips