säkerhetstips

KOPPLA TILL FÖR ATT KOPPLA AV

Verisure larmdekal

Sköna maj närmar sig med stormsteg och lovar behagligare utomhustemperaturer. En tid på året när man gärna dricker morgonkaffet i solen, vädrar och glömmer att larma av skalskyddet.

 

Vi på Verisure älskar våren. Även i vardagen ändras rutinerna, vi har långa ljusa kvällar och nya mönster för hur vi rör oss i och utanför hemmet. Vi vill ge dig några tips för att säkerställa att du bibehåller din trygghet även då det lockar att lämna en dörr eller ett fönster på glänt:

1. Stäng alla fönster och dörrar innan du larmar på och går hemifrån. Öppna fönster/dörrar förenklar för den som vill ta sig in hos dig. Genom att lämna fönster öppna ökar också risken för falsklarm, bl a genom att vindpustar sätter gardiner i rörelse. Med ett falsklarm är förvisso ingen skada skedd, men ett samtal från oss om att larmet har gått väcker för det mesta en oro som kan lugnas först när vi har kunnat kontrollera orsaken.

2. Håll koll efter objudna gäster såsom flugor, getingar och spindlar. Kommer dessa tillräckligt nära en kameradetektor kan de faktiskt lösa ut larmet. Även dessa små insekter kan ge en stor oro innan vi kunnat fastställa orsak till att larmet löst ut.

3. När du inte är helt ledig och kan sova så länge du vill - döp din morgonväckning på mobilen till ”larma av skalskydd” för en påminnelse direkt när du vaknar.

4. Koppla till larmet även om du ”bara” ska gå ut i trädgården - tillfället gör tjuven. Använd Verisure App för att ”ha knappsatsen i fickan”.

5. Använd skalskydd när du är hemma. Inställningar för skalskyddet gör du på Mina Sidor, och du kan enkelt larma på det med knappsatsen, Verisure App eller vår nya Trygghetspanel. Med Trygghetspanelen larmar du på och av skalskyddet med bara en knapptryckning. Den kan även skicka kontaktlarm vid behov av snabb assistans. Läs mer trygghetspanelen här.

När tiden kommer som ger möjlighet till härliga, soliga altanfrukostar och långa ljumma sommarkvällar lovar vi att hålla koll på ditt hem. Det enda du behöver göra för att koppla av, är att koppla till.

säkerhetstips