verisure

ATT ARBETA PÅ SVERIGES STÖRSTA LARMCENTRAL

Joachim

Vi fick en pratstund med larmoperatören Joachim om hur det är att arbeta på Verisure och Sveriges största larmcentral.

 

Hej Joachim, berätta lite om dig själv?

Jag heter som sagt Joachim, är 25 år gammal och kommer ursprungligen härifrån Linköping. Jag har arbetat på Verisure i lite drygt 2,5 år där jag i huvudsyfte är en i gänget av operatörer vid larmcentralen. Vid sidan av mitt arbete så har jag ett stort idrottsintresse som ter sig i att jag både tittar på samt utövar sporter som fotboll, ishockey, squash och golf tillsammans med vänner.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Verisure?

Att jag kom i kontakt med Verisure skedde faktiskt av en ren tillfällighet. Jag hade precis kommit hem från en längre Asien-resa och stod inför ett gäng olika alternativ. Att börja studera kändes inte riktigt rätt just då och jag fick genom en bekant veta att Verisure sökte medarbetare till larmcentralen i just Linköping. Detta var då ett helt okänt område för mig, då jag tidigare endast arbetat i butiks- och restaurangbranschen. Men nyfiken som jag är så kändes tanken på att arbeta med att göra människors vardag tryggare på Sveriges största larmcentral väldigt spännande, så jag sökte tjänsten och här är vi nu.

Kan du beskriva lite kort vad arbetet på larmcentralen innebär?

Ingen dag är den andra lik här på larmcentralen då vi operatörer tar hand om och ansvarar för alla insatser som rör våra kunders larm dygnet runt, året runt. Oavsett om vi får röklarm från en kund som har bränt vid middagen på spisen eller hjälper polisen med signalement under ett pågående inbrott - så är alla samtal med våra kunder, väktare, polis och räddningstjänsten unika.

Vi svarar även på alla frågor som rör våra produkter och tjänster. Då våra kunder ständigt erbjuds nya innovationer så krävs det att vi anpassar oss och levererar i alla lägen. Man ska verkligen gilla högt tempo och hantera alla larm på ett noga och effektivt sätt. Vi har ett stort ansvar - men det är det som gör jobbet riktigt roligt.

Har du fått möjligheter att utveckla dig själv med fler arbetsuppgifter?

Absolut. Då kontoret här i Linköping hyser en rad olika avdelningar där alla är sammansvetsade på ett bra sätt så finns det många möjligheter att utvecklas genom att gå vidare och få anta nya utmaningar.

Jag har den senaste tiden blivit involverad i att utbilda både nya operatörer som ska börja hos oss på Larmcentralen samt nya tekniker som ska ut på fältet och serva våra kunders larm. Att utbilda människor är något helt nytt för mig och det är en otroligt spännande utmaning. Att få följa med från dag ett då de inte kan någonting alls om arbetet, till att bli färdigutbildade larmoperatörer är helt fantastiskt.

Vill du också jobba hos Sveriges största leverantör av hemlarm?

De som kommer till oss behöver inte kunna allt från början. Vi är med hela tiden för att ge inspiration, utbildning och stöd. Vi ger våra anställda kontinuerlig utbildning vilket inkluderar coaching och ledarskapsutbildning i olika nivåer.

verisure