2016-01-28

Här ökar lägenhetsinbrotten mest

Lägenhet med larm från Verisure 

Lägenhetsinbrotten ökar och uppklarningsprocenten är låg, endast tre av hundra inbrott klaras upp av polisen.

 

Enligt försäkringsbolaget IF så oroar sig så många som var tredje person i Sverige för inbrott när de är bortresta. Störst anledning att oroa sig finns kanske i de län som har störst ökning av lägenhetsinbrott, dvs Uppsala, Stockholm och Örebro län (se statistik per län nedan). I vissa stadsdelar i våra större städer har inbrotten mer än fördubblats de senaste åren. Polisen ser inte att antalet kommer att minska så länge tjuvarna ser det som attraktivt att begå inbrott.

 

Verisure har en bred kunskapsbas när det kommer till säkerhet och trygghet i hemmet. Med hjälp av Verisures övervakade lägenhetslarm skyddar du dig mot inbrott, bränder och vattenskador. Våra larmoperatörer håller hela tiden koll på ditt larmsystem och agerar inom 30 sekunder om någonting händer. Om larmet skulle gå tar kameradetektorerna omedelbart en serie bilder som skickas till larmcentralen. Operatören kan direkt avgöra vad som utlöst larmet och sätta in rätt åtgärd.

 

Om du vill veta mer om vårt lägenhetslarm och hur du kan minska risken att drabbas, kontakta oss på telefonnummer 0200 - 43 86 33.

 

Räkna ut ditt pris på hemlarm

Länen med störst ökning av inbrott i lägenhet*

Uppsala län 154%

Stockholms län 125%

Örebro län 49%

Skåne län 36%

Östergötlands län 32%

Blekinge län 31%

Kalmar län 31%

Västermanlands län 31%

Norrbottens län 29%

Södermanlands län 28%

Värmlands län 22%

Jönköpings län 16%

Västerbottens län 15%

Dalarnas län 14%

Kronobergs län 12%

 

* Förändring antal anmälda lägenhetsinbrott i snitt åren 2001-2013 jämfört med snitt 2012-2014. Källa: BRÅ, IF och Din Bostadsrätt

Kategorier: Säkerhetstips Verisure


Vill du veta mer om hur du kan skydda ditt hem? Gör det enkla testet som visar vilket hemlarm som passar just dig.