2015-01-20

Uppföljning – Amanda

Amanda från Linköping

I september förra året flyttade Amanda från Linköping till Londonkontoret för att utvecklas i rollen som operatör. Hösten är förbi och Amanda har precis firat jul hemma i Sverige, men nu är hon tillbaka i London. Här kan ni läsa en intervju med

Amanda om hur den första tiden har varit.


Hej Amanda. Gott nytt år! Har du haft en skön julledighet?

Hallå där! Tack detsamma! Jag har haft en riktigt bra jul. Vi flög hem till Sverige tidigt på julafton och spenderade julen med släkt och vänner. Vi fick ett par fullspäckade dagar med massvis av julmat, trevliga återseenden och en herrans massa snö. En ganska perfekt jul med andra ord.


Nu har det gått ett tag sedan du flyttade till London. Hur har hösten varit?

Hösten har varit bra. Jag kan inte förstå att jag redan har varit här i nästan fyra månader. Tiden har gått så fort. De första veckorna, innan jag hittade vår lägenhet, var ganska hektiska, men så snart vi flyttade in i vår egen lägenhet blev det lättare att anpassa sig till den nya vardagen. Kollegorna har varit väldigt välkomnande och både jag och Emil känner att vi har gjort ett bra val i att komma hit. 


Blev det som du hade tänkt dig eller har resan tagit en annan riktning?

Oj, vilken klurig fråga. Jag försökte att inte förvänta mig så mycket innan jag kom hit. Jag var ju hela tiden beredd på en enorm förändring, men jag hann nog aldrig fundera över vad som faktiskt skulle vara annorlunda. Samtidigt hade jag nog aldrig kunnat ana att det skulle bli så här bra som det faktiskt är. Jag har kommit in väldigt bra på min nya arbetsplats, jag trivs i staden, i lägenheten och med mina nya kollegor, så man skulle väl kunna säga att det i alla fall blev så bra som jag hade hoppats även om det inte var detsamma som jag hade förväntat mig.


Hur skiljer sig arbetet i London från Linköpingskontoret?

Det är en enorm skillnad mellan arbetet jag gör nu och det jag gjorde i Linköping. Här är det givetvis en lägre arbetsbelastning för tillfället eftersom vi har en betydligt mindre kundbas här än i Sverige. Samtidigt har vi som kundtjänstoperatörer ett bredare ansvar här eftersom vi inte bara agerar kundtjänst utan även övriga avdelningar, såsom partneravdelning, servicebokning m.m. Vi sköter även en del administrativa saker på kontoret och den ena dagen är sällan den andra lik. Det är fortfarande många processer som ska ses över och utvecklas eftersom vi är så pass nya här i landet och det finns hela tiden saker att jobba med. Det roligaste är att jag för varje dag ser hur företaget förs framåt och hur viktiga de olika leden i företaget är. Det jublas fortfarande unisont här på kontoret så fort ett sälj går igenom och jag ser fram emot att se företaget växa.


Hur funkar det med språket i arbetet?

Det har fungerat bra hittills. Många larm- och teknikrelaterade ord är ju de samma på svenska och det är till stor hjälp att vi arbetar i ett engelskt dataprogram. Jag var lite orolig innan jag kom hit, men det har flutit på väldigt bra. Det är en stor lättnad att London är så mångkulturellt som det är. Många av de vi pratar med dagligen kommer också från andra länder och det finns många härliga accenter både bland våra kunder och här på kontoret.


London är ju en av Europas största städer. Har du hunnit med att se och uppleva den?

London har alltid varit ett av mina favoritresemål och jag har rest hit så ofta jag kunnat sedan jag var 14 år. Mycket av det man ”måste” se har jag därför sett under mina tidigare besök i staden. Nu när jag bor här har jag dock blivit lite lat. Allt är plötsligt så nära och det är lätt att tänka att ”det där kan jag göra nästa helg”. Men det jag gillar med London är att det ALLTID finns någonting att göra. Det finns alltid en ny stadsdel att besöka eller något nytt att se. Nu har vi dessutom fördelen att lära känna så mycket nytt folk via arbetet och det gör att man besöker nya områden som man annars kanske skulle missa. En annan fördel är att jag har varje helgledigt, vilket gör det lättare att hitta på saker. Nu har vi en hel del Sverige-besök inplanerade framöver då vi ska försöka visa vår nya stad för nära och kära som kommer på besök. Det ser jag fram emot!


Jag gissar att många kollegor här i Sverige saknar dig. När kommer du hem igen?

Åh, det hoppas jag nästan att de gör för jag saknar dem något oerhört. Nu var jag ju precis hemma så nästa hembesök får nog vänta till sommaren tror jag. Jag passade dock på att träffa några av mina gamla favoritkollegor när jag var hemma i jul. Men skulle saknaden bli för stor så tar jag mer än gärna emot besök om någon har vägarna förbi London.


Kategorier: Verisure