MÄNNISKORNA BAKOM TJÄNSTEN – MATTIAS RINGQVIST, VD VERISURE SVERIGE

Mattias Ringqvist, VD Verisure Sverige

1 oktober fick det nya bolaget Verisure Sverige AB sin första VD. Givetvis har bloggredaktionen passat på att fråga ut Mattias Ringqvist om hur han ser på sitt nya jobb.

 

VD Mattias RingqvistHej Mattias! Vad var ditt första intryck av Verisure när du började din tjänst?

- Verisure är ett fantastiskt bolag med mycket initiativ och erfaren personal, vilket många företag kan avundas. Vi har också en stor ”utökad familj” genom våra franchisetagare som varje dag gör en fantastisk insats för våra kunder.

Vad var det som lockade dig att ta jobbet som VD för Verisure?

- Min uppfattning är att vi inom de närmsta fem åren står inför en lika stor förändring i hemmet som då vi gick från enkla telefoner till smartphones. Jobbet på Verisure är en fantastisk möjlighet för mig att få lov att vara med på och påverka den resan. Och inte minst, att få jobba tillsammans med alla våra kunder, anställda och partners.

Du kommer från telekombranschen. Vad har du med dig därifrån som du kan få nytta av på din nya post?

- Vår verksamhet har stora likheter med telekom, som också erbjuder en blandning av produkter och tjänster. Tempot är mycket högt och konkurrensen hård vilket medför att kunderna oftast har stora krav på sin leverantör. Förmågan att förstå kundens behov och att anpassa sin verksamhet därefter är därför extra viktigt. Något som blir allt mer viktigt också för oss. Samtidigt handlar telekom också om trygghet i vardagen, precis som vår bransch.

Hur ser du på begreppet ”kundvård”?

- Jag har själv varit kund sedan 2002 och upplever vi har goda möjligheter att öka dialogen med våra kunder. Inte minst i samband med introduktion av nya produkter och tjänster. Vår ambition är att Verisure skall erbjuda tjänster som förenklar och ökar tryggheten i vardagen för våra kunder. Det innebär att vi nu satsar stort på utveckling av nya tjänster, både på egen hand och tillsammans med partners.

I en djungel av olika larmleverantörer, varför ska man välja Verisure?

- Verisure har idag flest kunder inom hemlarm i Norden och faktiskt också i Europa. Det innebär att vi har stor erfarenhet kring hur kundens krav utvecklas över tid och vi kan översätta dessa krav till tydliga produkter och tjänster tack vare våra stora utvecklingsresurser. Genom vår storlek är vi också en intressant partner för många andra företag som önskar leverera enkla och säkra tjänster till hemmet. Sammantaget innebär detta att en lösning från oss är mer framtidssäker än andra leverantörer kan erbjuda.