2013-10-04

Kanelbullens dag

Kanelbullar

Idag firar många svenskar kanelbullens dag. Kanelbullens dag inträffar varje år den 4:e oktober ända sedan dagen instiftades år 1999.


Dagen instiftades av Hembakningsrådet för att man ville fira sitt fyrtioårsjubileum. Man ville hylla våra hembakartraditioner genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem.


På jobbet bjöds det på kanellbullar idag. Mums, mums!  Det blir lite komiskt, för precis innan hade vi en av våra hälsoföreläsningar på jobbet med temat mat. Bland annat tar föreläsaren upp vad socker och snabba kolhydrater gör med vår kroppar. När föreläsningen var slut och alla kom ut till receptionen, dignade disken av stora lådor med kanelbullar! Hm… :) Men man kan ju alltid göra ett aktivt val och inte ta en bulle förstårs eller så tar man en bulle helt enkelt. Inget av valen är fel, bara man inte tar den där bullen för ofta.


Apråpå hälsa, har verkligen vår hälsohöst startat med en rivstart. Vi har haft flera föreläsningar och bland annat har vi tränat Yoga i ett av våra mötesrum! Riktigt roligt! Vi kommer att ta oss igenom den väntande mörka hösten med ett leende!


Inga Kategorier valda