2013-09-06

Flytt-tips #3

Flytt-tips

Boka installation. När du meddelade oss att du skulle flytta allternativt flytta in i ett boende med larm så skapade vi en service till den lokala teknikern i ditt område.


Men om det var så att du inte riktigt visste när installation av larmet kunde ske så kan det vara bra att du kontaktar oss för att meddela att nu är det dags för oss att komma så bokar vi in en tid. Tänk på att ha god framförhållning och meddela oss så snart du har ett datum du ska flytta in i ditt nya boende.


Städa

Nu till det mindre roliga enligt många, dessutom tidskrävande. Att slarva eller rentav strunta i detta bestyr är dock helt uteslutet; är det inte skinande rent riskerar du att få stå för kostnaden för en städfirma. Har du råd så anslita en städfirma direkt. Samma som med flyttfirma, begär offert och kontrollera så dom tillämpar till exempel nöjd kund-garanti, det vill säga kompletterar de jobbet om du har synpunkter och klagomål?


Glöm inte småsakerna

Små men mycket basala prylar är lätta att missa. Bruksanvisningar och alla sådana där små men ack så viktiga föremål som du vill ha och behöver till ditt nya hem, det vill ju även den eller de personer ha som ska flytta in i ditt gamla.

Värdefulla småsaker: samla ihop smycken, pass och andra värdehandligar på ett säkert ställe. Dessa bör man helst förvara hos sig själv eller säkert inlåsta i exempelvis bankfack.

Se till så mobilen är laddad då du troligen inte kommer vara anträffbar på din hemtelefon men du kan behöva bli nådd.

Upplys och se till att själv bli upplyst om eventuella glapp, konstiga ljud eller krångliga spisknappar.


Lycka till!


Inga Kategorier valda