FLYTT-TIPS #1

Flyttkartong

Skaffa många flyttkartonger. Att köpa eller hyra riktiga flyttkartonger från en flyttfirma är bättre än att använda banankartonger från den lokala affären.

 

Kartonger som det har funnits mat i löper högre risk att sprida skadedjur och sådana vill man inte gärna få med sig till det nya hemmet!

Packa

Kontraktet är skrivet och du ska flytta. Dags att packa. Lista allt som behöver göras för varje rum och vrå, då får du bättre överblick. Sortera, släng, ge bort.Emballera och fyll kartonger med saker som du inte behöver den närmaste tiden.

Adressändra

Anmäla flytt ska göras minst fem dagar innan du vill att den ska börja gälla, helst tidigare förståss. Använder du e-legitimation så räcker det med två dagar. Flyttanmälan gör du kostnadsfritt på www.adressandring.se eller via telefon 020 – 97 98 99. Anmälan om din nya adress finns nu hos bland annat Försäkringskassan, Skatteverket, din bank, ditt energibolag och andra viktiga myndigheter och organisationer. Tänk dock på att alla – företag och liknande – inte får besked om din ändrade adress.

Ändra abonnemang

Alla abonnemang som ska flyttas då? Enklast är att lista upp alla företag du är kund hos, ringa dem och berätta att du ska flytta och att du nu undrar om de kan erbjuda dig någon bättre tjänst på din nya adress.

Verisure erbjuder alla våra kunder ett flytterbjudande. Ditt gamla larm sitter kvar och du får ett nytt larm i din nya bostad. Du har tre månaders uppsägningstid, uppger du namn till dom som flyttar in där du bott så sänker vi den till en månad. Ring oss på 020 – 7 24 365 så snart du vet att du ska flytta så får du mer information. Du kan också göra en flyttanmälan på vår hemsida, verisure.se/flytt