2013-06-11

Människorna bakom tjänsten: Rekryteraren för franchisetagare

Rekryterare

I ”Människorna bakom tjänsten” gör vi ett nedslag hos rekryteraren för nya samarbetspartners. Här berättar han lite mer om sin vardag och vad som gör hans jobb så roligt och intressant samt lite om hur franchisemodellen ser ut.


Hej! Hur ser en vanlig dag ut för dig som rekryterare för att få in fler samarbetspartners?

Vi kan börja redan på söndagskvällen då jag åker upp till Stockholm med bilen för att checka in på hotell, för sedan ta mig till Arlanda tidigt på morgonen där jag kliver på ett flygplan kl 8. En timme flyg. Framme, checkar ut från flygplatsen. Tar mig till hotellet där jag ska ha ett möte. Sen träffar jag en befintlig partner, för jag är inte ”bara” rekryterare. Jag är även tillförordnad regionalförsäljningschef för Norrlandsområdet också. Vi har möte hela dagen om strategi och mål. Därefter betar jag av mailen och de telefonsamtal som kommit under dagen.


Klockan är nu ca 19:00. Dags för middag.


Natti natti.


Upp kl 07:00. Frukost. Nytt möte med en tilltänkt partner fram till lunch. Avstämning med befintlig partner om det är något nytt som framkommit sedan igår.


Bokar om till ett tidigare flygplan istället för det kl 16:00. Ut till flygplatsen, checka in, reser till Arlanda. Bilen från Stockholm till Linköping. Mailen igen.


En vanlig dag är också intervjuer. Samma där. Åker iväg oftast dagen innan. För att sedan ha en eller flera intervjuer på exempelvis Gotland som pågår från kl 09:00 till 15:00. Hemma igen efter ca kl 20:00. Betar av mailen.


Det verkar som du sitter en hel del i bilen. Hur många mil kör du på en dag?

Cirka 300 mil i tjänsten per månad. Jag har ett rekord på 530 mil ( ! ) på en månad under 2012.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Att träffa en massa trevliga människor! Jag lär mig av andra människor vid varje möte.


Ditt roligaste jobbminne?

Att få resa så mycket som jag gör. Det gör ju att jag får se så många olika platser. Ja, jag jobbar mycket, men lite hinner jag med att se ändå.


Något mer som jag tycker är roligt är att fått vara med så länge och se utvecklingen inom bolaget gå framåt. (*Anställd i 10 år. Redaktionens anm)


Du jobbar ju för att få in fler samarbetspartners – berätta om modellen.

När någon har visat intresse, träffas vi cirka 3-4 gånger. Under träffarna lär vi känna varandra, presentera bolaget och dess bakgrund. Därefter går vi in på den mer affärsmässiga delen och vad som krävs utifrån partnerskapet. Kandidaten får en möjlighet att få läsa avtal samt policydokument. Affären ska därefter kalkyleras och därefter sätts en affärsplan, frågor skall besvaras, bolag skall bildas, och avtal skrivs.


Vilka egenskaper bör kandidaten ha?

Kandidaten bör vara en entreprenör. Se möjligheter istället för risker. Vara driven och vilja bygga. Mer säljorienterad än teknikorienterad. Vi gör personlighetstestet OPQ samt tar referenser.


Något mer du vill tillägga?

Glöm inte att allt hänger på dig själv! Vi kan bara ge dig rätt förutsättningar för att lyckas som partner. Jobbet måste du göra själv.


Tack för att du tog dig tid och berättade!

Tack själv!


Inga Kategorier valda