SMART PLUG – DINA INSTÄLLNINGAR?

Verisure Smart plug

Det är nu vår ute och solen lyser upp flertalet av våra timmar på dygnet. Då kan det vara bra att se över inställningarna på sina Smart plug.

 

Om du har automatisk belysning aktiverat så väljer du först vilken tid på morgonen dina Smart plug ska tändas, sedan kommer dom att släckas när solen går upp, tändas när solen går ner och slutligen släckas när vi väljer att dom ska släckas.

Skulle solen gå upp tidigare än du valt att dina Smart Plug ska tändas så kommer det inte att hända något alls på morgonen, utan dom tänds på kvällen när solen går ner.

Att kombinera automatisk belysning med timerfunktionen kan ibland blir lite förvirrande. Ett tips är att skriva ner tiderna och vad som sker så får du en bra överblick.

Sedan fortsätter vi med larmhändelser och ‘Tänd belysning när larmet går’.

Denna är givetvis bra att använda sig av även nu när solen lyser upp våra dagar allt längre. Men skulle larmet lösa ut av någon anledning under natten så kan det alltid vara bra att det blir upplyst.

Nästa larmhändelse är ‘Tänd belysning när en larmad entrédörr öppnas’.

Den här funktionen har jag valt att deaktivera. För oftast när jag nu kommer hem så är det ljust ute och jag vill inte att mina Smart Plug ska tändas då. Skulle det vara så att jag är på väg hem om natten så tänder jag mina Smart plug med min app innan jag kommer hem istället.

Sista larmhändelsen är ‘Stäng av när jag larmar på’.

Den behåller jag, givetvis skönt att veta att allt släcks/stängs av när jag lämnar mitt hem.

Vad använder du dina Smart plug till mer än belysning?

Se över dina inställningar på Mina Sidor.

//Mikael

Räkna ut pris på hemlarm