2013-03-22

Vi släcker inte!

Earth Hour

Nu på lördag är det Earth Hour och vi hoppas att så många som möjligt deltar i manifestationen, men på larmcentralen lyser lamporna dygnet runt, året runt.


För egentligen handlar det ju inte om att släcka lampor en timma på ett år för att spara ström. Det handlar om vad vi gör varje dag och om hur vi genom smarta lösningar kan spara energi.


Verisure gateway är en plattform för det smarta hemmet. Smart plug är en del av det, men vi deltar också i ett projekt som jag tycker är otroligt spännande och som verkligen gör hemmet smart.


Sustainable Innovation (Sust) står för projektledning i ett projekt finansierat av Vinnova där näringsliv och forskning samarbetar för att utveckla tjänster för enkel och effektiv energianvändning i bostäder och fastigheter.


Värme och varmvatten är de största energislukarna och det är våra beteenden som styr användningen. Genom att knyta samman larm, värmesystem och ventilation kan tjänster utvecklas som gör vardagsanvändningen av energi mer effektiv utan att vi för den skull behöver ägna mer tid åt den.


När vi larmar på och går hemifrån tar huset över energistyrningen. Det anpassar ventilation och värme, handlar el till bästa pris och ser till vi har skön komfort när vi kommer hem – till lägsta möjliga kostnad och med mindre klimatpåverkan.


- Detta gör att vi alla enkelt och billigt kan spara energi utan att behöva tänka på det, säger Susts tekniska chef Joachim Lindborg.


Inga Kategorier valda