REFLEXER. ETT RIKTIGT HUNDGÖRA.

Verisure reflex

Hösten är här med vacker gulröd natur. Med hösten kommer även mörker, svalare temperatur och så småningom vinter. Självklara saker som vinterdäck, iskrapa och snöskyffel görs redo inför vintern.

 

Det många av oss glömmer är den lilla ljusa plastbiten att hänga i jackan, 4 av 10 använder inte reflex visar en undersökning gjord av Trygg-Hansa.

Vad är viktigt att tänka på i valet av reflex?

Kortversionen: Att ha flera reflexer som är nya eller lite använda. De ska sitta lågt ner på kroppen.

Den lite längre versionen: Den klassika hårda reflexen är bäst på att reflektera ljus men de mjuka reflexerna kommer inte långt efter. Fördelen med de mjuka tygliknande reflexmaterialen är att de är lätta att anpassa och använda på många olika saker som  tex kläder, skor, hundkoppel, reklamartiklar mm.

Reflexen du köper ska ha en CE-märkning och vara certifierad, den vi ska ha koll på är EN13356 som gäller personreflexer.

Reflexer är färskvara. Gamla reflexer som blivit repiga,  reflexer som hamnat i tvättmaskinen kommer ha en sämre egenskap och bör bytas ut. Hur ofta finns det olika bud på men det anses att en reflex är förbrukad efter 3år.

Reflexer i rörelse syns bäst. Ett bra reflexrecept är att ha en hängande i jackan, ett reflexband runt ben eller arm. Flera reflexer är ett bra tips. Då ökar synligenheten ännu mer.

Just det, den där undersökningen visade också att 8 av 10 hundägare hänger på sina hundar reflexer. Ett bra tips är alltså att skaffa hund

 

//Erik