NÄR TAR KAMERAN BILDER?

Verisure kameradetektor

Då och då får jag frågor om hur kameradetektorerna fungerar. Känslan av att ha en kamera på väggen i sitt hem är inte helt bekväm för alla.

 

Kameran tar bara bilder när larmet går. När detektorn känner av en rörelse och larmet går, aktiveras kamerafunktionen. Det som händer är att en serie bilder skickas till larmcentralen och till den operatör som tar hand om larmet. Operatören får då möjlighet att se vad som händer och kan utifrån bilderna ta beslut hur det inkommande larmet skall behandlas. Styrkan med en kameradetektor är att snabbt kunna verifiera skarpa brand- och inbrottslarm och på så vis ha möjlighet att genast larma räddningstjänst eller polis.

Så fördelarna är uppenbara. Nu vet ni som funderat men inte vågat fråga. Inga bilder sänds– om inte larmet går! Tryggt och säkert!  Precis den känslan som ett bra hemlarm skall förmedla.

 

//Cecilia

Räkna ut pris på hemlarm