Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Tjuvarnas högsäsong är snart här

Tjuvarnas högsäsong är snart här

Då sker flest inbrott - under hela året

Regniga kvällar och härligt höstmys uppskattas av många. Även av inbrottstjuvarna, vars högsäsong börjar nu. Hösten är den period då det begås flest inbrott enligt BRÅ.

Så här kan du skydda dig. Kolla vilket larm som passar din familj.

Höstmörker och kyla innebär högsäsong för inbrottstjuvarna. Vi närmar oss nu deras mest aktiva period under året. Enligt Brottsförebyggande rådet är nämligen november den månad med flest inbrott, tätt följd av oktober och december. Det är främst de som bor i villa som drabbas. Lägenhetsinbrotten håller en mer jämn nivå.

”Skyddar sig inte”

Även om inbrotten ökar är det många svenskar som inte gjort några förebyggande åtgärder för att minska risken att bli drabbad – trots att det finns många mer eller mindre enkla lösningar som verkar förebyggande. En bra åtgärd kan vara att byta lås om du flyttar in i en ny bostad. Det kan finnas extranycklar som du inte känner till i omlopp. En annan enkel lösning om du ska resa bort, är att se till att det ser ut som att någon är hemma. Använd exempelvis en timer för att lampor ska tändas vid olika tidpunkter. Om du har öppna konton på sociala medier kan det även vara dumt att lägga ut bilder när du är bortrest. Inbrottsligor letar efter sina brottsoffer överallt. Minska risken för att bli utsatt genom att vara försiktig med detta.

Få svar direkt – så mycket kostar ett hemlarm. Kolla här.

”Uppkopplade kameror”

Utöver det är det alltid bra att ha kontakt med sina grannar och uppmärksamma varandra på okända människor i trapphuset eller bostadsområdet. Ett gemensamt socialt skydd är alltid bra och avskräcker boven.

Den kanske enklaste åtgärden för att skrämma bort tjuvarna är att skaffa ett larm. Om någon får för sig att bryta sig in i din bostad så går larmet till Verisure larmcentral som kan skicka väktare och polis. De uppkopplade kamerorna dokumenterar brottet, vilket underlättar mycket när det sedan ska klaras upp. Dessutom finns chansen att tjuvarna grips på plats.

Här är hela utbudet – kolla vilket larm som passar dig och din familj.