Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
En ny typ av bostadsbrott har kommit till Sverige

Nya inbrottsvågen: ”De är oförsiktiga”

Här är bästa tipsen för hur du skyddar dig mot tjuvarna.

En ny typ av bostadsbrott har kommit till Sverige, med grupper som systematiskt bryter sig in i bostäder – utan att bry sig om att någon är hemma.
Det visar en ny rapport från BRÅ.
Här är bästa tipsen för hur du skyddar dig mot tjuvarna.

Testa: Vilket larm passar din familj – se alternativen här.

Det är BRÅ (Brottsförebyggande rådet) som publicerat en rapport där poliser intervjuats om kriminella nätverk och grupperingar i samhället. Svaren visar att en ny typ av inbrottsvåg kommit till Sverige. De nya grupperingarna kan göra flera inbrott per dag och har lätt att knyta till sig nya medarbetare. ”Upptäcktsrisken ses som liten och vinsterna är förhållandevis stora”, skriver författarna i rapporten.

Flera personer deltar

Vad som sticker ut är att många av grupperingarna genomför inbrotten både när bostaden är tom och när någon är hemma. Ofta deltar flera personer för att så snabbt som möjligt kunna söka igenom huset eller lägenheten.
”Man kan plocka med sig ett par killar från torget och så åker man ut på en turné. Det är ganska oplanerat. Man är helt oförsiktig. Man bryr sig nästan inte om någon är hemma. Man ringer på dörren. Kommer ingen på en minut så bryter man sig in. Folk som sitter på toa möter gärningsmännen i hallen...”, säger en intervjuperson vid polisen i Stockholm.

Räkna ut priset direkt – så mycket kostar ett hemlarm.

Så kan du skydda dig

Det finns dock flera sätt att minska risken för inbrott. Att be grannarna hålla koll på bostaden är ett sätt, att inte lämna värdesaker på synliga platser i din bostad ett annat. Men den i särklass bästa metoden för att hålla tjuvarna borta är ett inbrottslarm. Verisure är det populäraste alternativet i Sverige och erbjuder flera intressanta lösningar för att du ska känna dig trygg.

Bland annat får du inbrottslarm med kameradetektorer som fångar tjuvarna på bild, samt rökdetektorer som direkt varnar dig vid rökutveckling och brand - allt uppkopplat till Verisures larmcentral. På så sätt kan du vara säker på att väktare skickas så fort någon obehörig försöker ta sig in i din bostad eller att räddningstjänsten kontaktas vid brand. Du kan även själv hålla koll på ditt hem i mobilen med Verisure App.

Vilket larm tror du passar din bostad? Här kan du räkna ut priset och se vilket alternativ som är bäst för dig!