Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Mattias Verisure

”Trygghet för en miljon svenskar”

Verisure agerar snabbt och effektivt.

Inbrotten i Sverige ökar samtidigt som kunskapen om hur man skyddar sig mot bränder är lägre än i flera av våra grannländer.
Det här gör att behovet av enkla säkerhetslösningar för hemmet växer.
– Vår ambition är att göra människors vardag tryggare. Med norra Europas största larmcentral agerar vi snabbt och effektivt, säger Mattias Ringqvist, vd för säkerhetsföretaget Verisure.

Att säga att Verisure har stor erfarenhet av att göra svenskarnas hem tryggare är ingen underdrift. Företaget startade redan för 25 år sedan med ambitionen att leverera professionella, högkvalitativa larm till privatpersoner.

Från början var verksamheten främst inriktad på inbrott, för att för 15 år sedan även specialisera sig på brandlarm.
– I år har vi dessutom satsat på larm mot vattenläckage. Det känns både viktigt och roligt att kunna erbjuda den här servicen. Vattenläckor kan orsaka stora ekonomiska och materiella skador. Det här blir ytterligare ett steg mot att hjälpa kunderna till en trygg vardag, säger Mattias Ringqvist.
Så fungerar ett uppkopplat hemlarm – klicka här och läs mer

Ökar känslan av otrygghet

Han menar samtidigt att det finns många trender i samhället i dag som ökar känslan av otrygghet. En sådan trend är att allt fler flyttar in till städerna och därmed inte, på samma sätt som tidigare, känner sina grannar. En annan är att inbrotten ökar.
– På vissa platser i Sverige är det stor skillnad jämfört med förra året. En talande siffra i Brå:s senaste rapport är till exempel att inbrotten har ökat med upp emot 70 procent i vissa stadsdelar i Stockholm, säger Mattias.
Han berättar att tjuvarnas tillvägagångssätt dessutom har förändrats. Enligt honom kan det ofta handla om organiserade ligor som planerat i vilka områden de ska slå till innan de drar vidare till nästa ort.
– När jag diskuterar larm med människor säger de ofta att de inte har något värdefullt hemma och att de därför inte är rädda för tjuvar. Men hos de som faktiskt har haft ett inbrott är det inte den reaktionen vi ser. Då handlar det sällan om kronor och ören. Många känner istället att de har blivit kränkta i sitt innersta rum och vill inte ens bo kvar. Känslan av att en främling har rotat bland deras saker är väldigt jobbig. Ett larm är bra både för att förebygga inbrott men också för att störa tjuvarna om de ändå väljer att hälsa på, säger Mattias.
Så skyddar du dig mot tjuvar – läs mer om Verisures larm

Information till polisen

Han menar att Verisures larmcentral dessutom kan bistå med värdefull information till polisen, bland annat genom de kameradetektorer som finns utplacerade i kundernas bostäder. Detektorerna slås på så fort larmet går. En tjänst som också fyller en otroligt viktig funktion vid brandlarm.
– Våra kameror slås på så fort rökdetektorerna reagerar. Oftast handlar det om sekunder vid en brand. Då känns det bra att vi kan ha en direkt dialog med brandkåren och hjälpa räddningstjänsten med information, säger Mattias.
Testa och få svar på 60 sekunder – så mycket kostar ett larm till din bostad

Dålig koll på brandskydd

Enligt honom så har vi svenskar ganska dålig koll på brandskydd. Något som är konstigt med tanke på var på jordklotet vi lever.
– Under årets mörka månader vill vi ha ljus och tänder stearinljus och brasor. Det gör att risken för bränder ökar dramatiskt. Samtidigt är det många som till exempel inte vet att en brandvarnare har ett bäst-före-datum på fem år. I bästa fall kanske vi kommer ihåg att byta batterier, men byter sällan själva brandvarnaren säger Mattias.
Han berättar att Verisure förutom brandlarm, inbrottslarm och larm för vattenläckage också har en massa andra smarta lösningar som gör att hemmet blir tryggare. Några exempel är att du kan få ett sms när barnen kommer hem från skolan och att du kan ge tillfälliga larmkoder till hantverkare och se i mobilen när de larmar av och på. Du kan också se temperaturen hemma i Verisures app.
– Med våra produkter och tjänster ökar vi tryggheten varje dag för mer än en miljon svenskar. Det är jag väldigt stolt över, säger Mattias Ringqvist.

Finns det någon särskild anledning till att du just nu känner behov av ett hemlarm?

  • Jag har just flyttat
  • Det har skett inbrott i området
  • Jag vill öka min personliga säkerhetMitt försäkringsbolag kräver det
  • Jag har blivit rekommenderad att skaffa Verisure
  • Ingen särskild anledning

Läs mer om vilket larm som passar dig – klicka här