Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm

Prylen avslöjar mus i ditt hus

Kolla smarta prylen här

Fler och fler får problem med möss i sina hus, och ibland kan det ta tid innan man upptäcker gnagarna. Men med hjälp av en unik musdetektor kan du bli varnad så fort en mus detekteras, och på så vis kan du snabbt lösa problemet.

Varje år saneras mer än 60 000 hem på grund av gnagare, och problemen tycks tyvärr bara öka. I oktober och november är bekymren som värst då mössen flyttar in för att leta efter mat.

De små gnagarna kan ställa till med stora skador. De tuggar på det mesta som kommer i deras väg och i värsta fall gnager de på elledningar vilket kan orsaka bränder. Mössen utgör dessutom en hälsorisk genom att sprida smittor.

Så kan du skydda dig

Studier har visat att gnagarna förökar sig snabbt. Ett experiment med 24 möss, 12 hanar och 12 honor, resulterade i att antalet möss ökade till 2000 efter bara åtta månader. Därför är det viktigt att agera snabbt - men för att agera behöver man känna till problemet. Med en musdetektor vet du när det är dags att köpa musfällor så att mössen inte hinner föröka sig.

Tyvärr krävs det inte mer än en springa om 6-7 mm för att musen ska ta sig in i ditt hem. Helst bor de på vinden, i väggarna eller under golvet, och därför kan det ta lång tid innan du ens märker att de har flyttat in. Men med Verisures musdetektor blir du varnad genom en app när en mus upptäcks. Det gör att du snabbt kan vidta åtgärder - innan gnagarna har hunnit ställa till några större problem.

Läs mer om Verisure musdetektor och fördjupa dig här