Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Directenhet

Directenhet
- unik tjänst som skyddar mot tjuven

”Kommunicerar direkt med dig”

Här är nya unika tjänsten som gör att du lättare kan skydda dig mot tjuven.

Testa: Så mycket kostar ett larm i ditt hem

När ditt hemlarm går igång är det inte säkert att det pågår ett inbrott eller har börjat brinna i ditt hushåll. Många gånger kan det bero på enkla misstag. Som att en granne som vattnar blommorna glömmer att larma av innan de kliver in i bostaden.
– Det kan skapa stor förvirring och stress för de som lever i bostaden och inte är hemma. Om vi ringer dig och meddelar att larmet gått hinner du bli orolig över vad som pågår och en jobbig situation kan ha skapats helt i onödan, säger Fredrik Broberg, ansvarig för kundtjänst och larmhantering på Verisure.

Vad kostar ett larm i ditt hem? Räkna ut priset direkt här! 

”Kommunicerar direkt med dig”

För att slippa orosmomentet har Verisure den nya tjänsten Directenheten. Med hjälp av den kan larmcentralen kommunicera direkt med de som befinner sig i bostaden.
– Vi är först på marknaden med det här. När larmet löser ut kan vi ringa till platsen och prata genom Directenheten. Den kopplas upp via GSM eller bostadens internet. Innan vi ringer upp ljuder en signal så att de som eventuellt är i bostaden ska förstå vad som händer. Sedan kan vi prata rakt ut och du kan svara tillbaka utan att behöva trycka på en knapp. Directenheten ser ut som en mindre högtalare som fästs på väggen i ditt hem. Bor du i ett större hus kan du sammankoppla flera enheter så att det enkelt går att höra personen på larmcentralen och svara tillbaka oavsett var i bostaden du befinner dig. Är det så att det är en tjuv som tagit sig in i ditt hem kan larmcentralen med hjälp av Directenheten snabbt kontrollera om personen är obehörig.

”Vi informerar väktare”

Har du kamera kopplad till ditt larm får larmcentralen även nytagna bilder på personen som utlöst larmet.
– När vi ringer upp via Directenheten begär vi ett kodord som säkerhetskontroll. Är personen obehörig kommer vi informera om att väktare och polis är tillkallad.
En stor fördel med Directenheten är att den underlättar när det gäller att få tag i yngre personer i bostaden. Det kan vara bra vid de tillfällen ett barn råkat sätta igång larmet eller om någon i hemmet tryckt på larmknappen för att få hjälp i en nödsituation.
– Det är tryggt för barn som är ensamma hemma. Via Directenheten kan vi alltid nå platsen. Det krävs inga samtal till mobiltelefoner eller liknande. Det gör jättestor skillnad. Bara känslan av att veta att det finns någon där som alltid kan hjälpa till underlättar väldigt mycket och är betryggande. Att slippa leta efter en telefon att svara i är även en fördel vid nödsituationer.
– Vi är kvar så länge kunden behöver oss i Directenheten. Vi kan även koppla in räddningstjänsten i samtalet medan vi är kvar eller ringa upp dig på en mobiltelefon om du vill lämna huset, säger Fredrik Broberg.
Vilket larm passar dig? Kolla in alla produkter hos Verisure och se vad som är bäst för din bostad!

Fakta: Så funkar den unika tjänsten:


• När larmet går i din bostad agerar Verisures direkt.

• Larmoperatören kontaktar dig genom att ringa upp dig via Directenheten. Du behöver inte trycka på någon knapp för att svara. Samtalet kopplas upp direkt.

• Directenheten har så lång räckvidd att det i en lägenhet eller normalstor villa räcker med en per våningsplan för att kunna prata med Verisure – var du än befinner dig.

• Har du en stor bostad går det att sammankoppla fler Directenheter.

• För att se att ingen obehörig befinner sig i huset kommer larmoperatören ställa en säkerhetsfråga. Är det ingen som svarar via Directenheten skickas väktare.

• Om det är så att du skadat dig i hemmet och trycker på din larmknapp kan larmoperatören koppla in räddningstjänsten i Directenheten och ni kan ha ett trepartssamtal.

• Larmoperatören stannar på linjen med dig så länge du behöver. Det går också bra att bestämma att bli uppringd på en telefon om du vill lämna bostaden.