SNABBAST RÄTT ÅTGÄRD MED RÖSTENHETEN

RÖSTENHET

Röstenheten med inbyggd sirén fungerar som en fast telefon mellan larmcentralen och ditt hem.

Med röstenheten kan våra larmoperatörer prata direkt med den som är i hemmet när larmet går. Det ger en snabbare och säkrare verifiering av orsaken till larmet vilket gör att vi direkt kan sätta in rätt åtgärd, exempelvis skicka väktare eller kontakta brandkåren.

Vi behöver inte ringa till en telefon

Om larmet går när någon som inte är kontaktperson vid larm är hemma, eller när ett barn är ensamt hemma, innebär röstenheten en extra trygghet. Speciellt om en fast telefon saknas i hemmet. Vi behöver inte ringa upp på telefon för att se vad som hänt och hjälpa till. Vi kan kommunicera direkt med de som befinner sig i bostaden och snabbt sätta in rätt åtgärd, eller konstatera att allt är som det ska. Om vi inte får något svar skickar vi väktare. Självklart meddelar vi även kontaktperson vid larm.

Räkna ut pris på hemlarm*

Röstenhet till larmcentral
Röstenhetens funktion vid brand

RÖSTENHETENS FUNKTION VID BRAND

Våra rökdetektorer är sammankopplade och uppkopplade till larmcentralen.

Om en detektor känner av rök säger den: "Varning brand!" och skickar signal till övriga detektorer i systemet. Dessa svarar med: "Varning. Brand i annat rum!" Larmet går då också till vår larmcentral som kan se med hjälp av kamerorna samt prata med de som är hemma genom röstenheten. Genom att prata med de som befinner sig i bostaden kan vi ta reda på vad som har hänt, hur många som är på plats och i vilka rum. Detta blir värdefull information för räddningstjänsten. Får vi inget svar kan vi ringa räddningstjänsten direkt, även om ingen är hemma, om minst två rökdetektorer varnar om rökutveckling.

Röstenhetens funktion vid inbrott

RÖSTENHETENS FUNKTION VID INBROTT

Om larmet går vid ett inbrott kan larmcentralen via röstenheten prata med dig eller bara lyssna för att snabbt få en uppfattning om vad som händer hemma hos dig.

Någon finns där med dig hela tiden och hör vad som händer och kan informera väktare eller polis som är på väg. En trygghet om situationen känns hotfull. Om inbrottet sker när din bostad står tom kan röstenheten även fungera avskräckande. Larmcentralen kan då kommunicera med oinbjudna gäster och berätta att väktare eller polis är på väg.

Räkna ut pris på hemlarm*

 
 

Så fungerar röstenheten

0.33

OM OLYCKAN ÄR FRAMME

Röstenheten ger även ökad trygghet om olyckan är framme och någon skadat sig.

Får vi in ett kontaktlarm från larmpanelen eller trygghetpanelen kan vi aktivera röstenheten och prata direkt med den som behöver hjälp och samtidigt tillkalla ambulans.

Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning Ring 013-31 71 73 för kostnadsfri rådgivning

Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365. Eller lämna dina uppgifter så ringer vi dig. Om du är befintlig kund, ring 020-7 24 365.

Genom att klicka på knappen accepterar du vår integritets- och webbplatspolicy

ANDRA TITTADE OCKSÅ PÅ

ZeroVision

ZeroVision

Med ZeroVision® rökgenerator kan vi avbryta ett aktivt inbrott.

LÄS MER

Vattendetektor

Vattendetektor

Upptäck vattenläckan i tid med Verisure vattendetektor.

LÄS MER

Klimatdetektor

Klimatdetektor

Läs av temperatur och luftfuktighet i mobilen med Verisure klimatdetektor.

LÄS MER

*Här börjar din prisförfrågan. För att räkna ut pris behöver du svara på ett antal frågor, som ger dig ett uppskattat pris. För att bättre förstå dina behov och anpassa säkerhetslösningen till just din bostad och dess planlösning, kompletterar vi även med ett samtal och erbjudande om en gratis säkerhetsrådgivning.