Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Med Verisures vattendetektor hade Magnus Holmquist blivit varnad omgående

"Det blev helrenovering i den delen av huset"

Det här vill man inte uppleva igen

2013 köpte han drömhuset utanför Eslöv. Efter två år gick ett vattenrör i väggen – och resultatet blev en helrenovering.
Med Verisures vattendetektor hade Magnus Holmquist blivit varnad omgående.
– Jag kommer att skaffa en vattendetektor. Det här vill man inte uppleva igen, säger han.

Villan från 1975 har över 400 kvadratmeter boyta. I och med att fastigheten ligger lite avsides i utkanten av Eslöv skaffade Magnus Holmquist omedelbart ett larm från Verisure.
– Jag tänkte att det skulle kännas tryggt att ha ett larm med kameraövervakning. Jag hade hört mycket gott om Verisure och visste att det var ett bra uppkopplat hemlarm mot deras larmcentral, dessutom med brandlarm. Och via en app kan man hålla koll på om larmet är på- eller avslaget. Så jag tyckte att det var vettigt, säger Magnus Holmquist.

Om larmet skulle gå tar kameradetektorerna omedelbart bilder som skickas till larmcentralen. Operatören kan direkt avgöra vad som utlöst larmet och ser till att väktare rycker ut. Om så behövs kontaktas polis och räddningstjänst.
Larmet är anslutet med flera kommunikationsvägar. Det innebär att du är uppkopplad mot larmcentralen även om din bredbandsuppkoppling tillfälligt inte fungerar, eller om det inte finns mobiltäckning. Magnus gillar att hans hus är övervakat dygnet runt, vare sig han är hemma eller bortrest.

Gör snabba test – så mycket kostar ett larm till din bostad 

– Det ger absolut en trygghetskänsla. När du är hemma så går ju larmet om någon försöker ta sig in i huset. Sedan har du ju brandövervakning och kameraövervakning. Jag har talande rökdetektorer som berättar var det brinner, säger han.

Rökdetektorerna är sammankopplade. Det innebär att om en av dem känner av rök så meddelar den genast de andra detektorerna i systemet. Då aktiveras alla samtidigt, med både röst- och larmsignal. Rökdetektorerna aktiverar även kameradetektorerna till larmcentralen som snabbt kan agera och påkalla hjälp. Magnus bekräftar att responsen från Verisure är omedelbar.
– Jag har haft larmet i två år nu och det har fungerat jättebra. De är ju snabba som ögat om man skulle råka aktivera larmet själv. De ringer alltid upp och kontrollerar – och om de inte får kontakt med dig så kommer väktaren. Det är väldigt proffsigt skött, säger han.

Klicka här – läs mer om Sveriges största hemlarm 

Magnus önskar dock att han hade haft Verisures vattendetektor som larmar för vattenskador. För sju månader sedan upptäckte han att parkettgolvet i vardagsrummet började mörkna. Det stod snabbt klart att familjen hade dragit på sig en rejäl vattenläcka. Efter en del letande upptäckte Magnus ett trasigt rör från köket i väggen, men skadan var redan långt gången. Med Verisures vattendetektor och tjänsten Water Pro hade han blivit varnad omgående.
– Då hade jag förhoppningsvis kunnat hitta det snabbare och sluppit den storlek på skadan som blev. Det blev en helrenovering i den delen av huset; golv, väggar – och jag fick måla om allt, säger han.

Först efter månader med byggfläktar, hantverkare och byggdamm var huset åter sitt forna jag. Och familjen vill inte vara med om en liknande upplevelse i framtiden.
– Jag kommer att skaffa en vattendetektor. Det här vill man inte uppleva igen, för det var inget roligt, säger Magnus Holmquist.

Testa och få svar på 60 sekunder – vilket larmpaket passar dig