Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm

"Bara fråga om timmar innan branden startat"

Händelsen blev en väckarklocka för familjen

När Johan och hans familj kom hem från semestern kände de en skarp röklukt i huset. Det blev en väckarklocka för familjen som nu skaffat inbrottslarm med rök- och brandvarnare från Verisure. – Det var troligen en fråga om timmar innan det hade börjat brinna i huset, säger Johan.

En gammal, sliten telefonladdare hade lämnats kvar i kökets väggkontakt under de två veckor som Johan och hans familj var borta på semester. Troligen hade det närliggande elementet fått sladden på laddaren att värmas upp. När familjen öppnade dörren och slängde in sina resväskor började en febril jakt på källan till den skarpa röklukten. De insåg efter någon minut vad som höll på att hända.
– Jag slet ut laddaren direkt och den var glödhet. Vi insåg alla direkt att om vi kommit en dag senare så hade vi troligen inte haft ett hus, säger Johan förskräckt.
Gör snabba testet - så mycket kostar ett larm till din bostad

Dags att uppgradera

Händelsen blev en väckarklocka för familjen som länge pratat om att uppdatera hemmet med extra, moderna rökvarnare.

– Så vi kollade efter en leverantör som känns pålitlig och som även kan ge oss en bra säkerhetslösning.

Valet föll på Verisure, av två anledningar.
– Dels vill vi aldrig vara med om en sådan skräckupplevelse igen, att vara så nära en brand. Och dels blev vi lockade av Verisures inbrottslösningar, som känns väldigt tillförlitliga och trygga.
Läs mer om Verisure, klicka här

Billig säkerhetslösning

Nu har familjens villa kodlås, larm i dörrar, två rök- och brandvarnare samt en kamera i hemmet. Det är ett komplett uppkopplat, övervakat inbrottslarm och brandvarningssystem.

– Vi insåg först efter Verisures besök att våra två tonårsbarn nu kunde slippa nycklar och istället slå en kod för att komma in. Dessutom får vi föräldrar en bild i mobilen när barnen kommit hem.

Johan vill inte kalla det för en lyxig lösning:
– Säkerhet är ingen lyx. Det finns egentligen inget pris för att få känna sig säker och trygg.
Behöver du en säkerhetslösning, klicka här