Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Verisure App

Appen som skyddar dig – när du inte är hemma

Med en smart säkerhetsapp kan du skydda dig mot tjuvarna.

En ny undersökning visar att drygt fyra av tio svenskar oroar sig för inbrott när de är bortresta. Med en smart säkerhetsapp kan du skydda dig mot tjuvarna.

I fjol anmäldes drygt 6 900 inbrott runtom i Sverige under juni, juli och augusti, enligt siffror från Brottsförebyggande rådet. Samtidigt svarar 44 procent av svenskarna att de fruktar ett inbrott under dessa månader – det visar en undersökning från YouGov.
– Därför är det viktigt att du skyddar din bostad så att den blir så oattraktiv som möjligt i ögonen på en inbrottstjuv, säger Michael Petersson.

Han har mångårig erfarenhet inom säkerhetsbranschen och rekommenderar en kombination av åtgärder för att säkra hemmet när du är bortrest. Första åtgärden är ett modernt larmsystem – och till ett sådant finns det ofta en smart app-lösning.

– Genom de säkerhets-appar som de mest moderna larmföretag tillhandahåller så kan du hålla kontakten med ditt hem från var som helst i världen förutsatt att du är uppkopplad mot internet. Vår Verisure app, som redan har fler än en miljon nedladdningar i Europa, gör det inte bara möjligt att se till att alla larm är påslagna, du kan också stänga av lampor både i huset och på din tomt. Du kan även ställa in så att ljus aktiverar sig i slumpmässiga mönster för att på så sätt få det att verka som om någon är hemma, säger han.
Gör snabba testet så mycket kostar ett larm till din bostad

Man ska heller inte underskatta de klassiska åtgärderna för att hålla tjuven borta, menar Michael Petersson.

– Det är viktigt att alla fönster och dörrar är låsta med ett fast lås. Dessutom rekommenderar vi att du pratar med dina grannar och låter dem förstå när du är bortrest , och om möjligt stäm av med dem ifall de kan hjälpa dig i form av att till exempel ta in posten eller parkera bilen på din uppfart. Små saker som dessa kan få ditt hem att se bebott ut, säger han.
Så skyddar du dig mot tjuvar, läs mer om Verisures hemlarm

Bästa tipsen för att undvika inbrott när du är bortrest:


• Prata med dina grannar och informera dem när du är borta under längre perioder.

• Hjälp varandra i grannskapet, till exempel med att klippa gräs.

• Parkera bilen
på varandras uppfarter eller parkeringsplatser.

• Ha bra lås på
alla dörrar och utsatta fönster.

• Få ett professionellt övervakat larm
installerat tillsammans med larmdekaler på dörren.

• Skriv inte ditt namn
i porten så att det blir synligt från gatan.

• Värna om trappuppgången.
Den är privat område och ska inte ses som ett allmänt utrymme.

• Lämna inte stegar
eller andra verktyg framme som förenklar för tjuvarna.

• Be Posten lagra
din post och sätt upp en dekal med ”reklam nej tack” om du planerar att vara bort en längre period.

• Var försiktig med
vad du skriver i sociala medier. Det här är ett nytt informationsforum som tjuvarna har börjat använda sig av.

Kom överens med grannarna om att vara uppmärksamma på främlingar. Om du träffar en okänd person i trappuppgången, våga fråga vem denne söker.

• Ha ett bra system
som slår på belysning, eller till och med tv:n, på kvällen. Om du har Verisures app kan du styra elektroniska enheter såsom ljus, TV, radio etc.

• Om du har Verisures larmsystem
så se till att det är anslutet till appen som gör det möjligt att kontrollera om larmet är på. Genom appen kan du också se om det digitala dörrlåset är låst, om du har ett sådant. Allt detta fungerar även när du befinner dig i ett annat land, förutsatt att du har tillgång till internet via eller i din smartphonen.
Testa och få svar på 60 sekunder – vilket larmpaket passar dig