Räkna ut pris på ditt hemlarm
Räkna ut pris på ditt hemlarm
Skydda ditt hem mot inbrott

Anna: ”Viktigast att skydda min dotter”

En främling i vårt hus när jag inte har mitt barn nära mig är det värsta som skulle kunna hända

– Att det skulle komma in en främling i vårt hus när jag inte har mitt barn nära mig är det värsta som skulle kunna hända, säger Anna.

När Anna och David äntligen köpte sitt drömhus var larmsystem ett måste.
Det var inte främst för att skydda sina ägodelar – det handlade mest om dottern Julia, 2,5 år.
– Att det skulle komma in en främling i vårt hus när jag inte har mitt barn nära mig är det värsta som skulle kunna hända, säger Anna.

För ett år sedan kände Anna och hennes sambo David att de ville flytta från Stockholms innerstad och förverkliga sin husdröm. De började gå på visningar och tittade på över 50 villor innan de hittade rätt.

Testa: Så mycket kostar ett hemlarm till din bostad 

– Vi kom in i huset och jag kände direkt att ja, det här vill jag ha. När jag såg min dotter leka i garaget tänkte jag att det här ska bli huset som hon växer upp i. Atmosfären var så härlig och David älskade det också. Priset spelade liksom ingen roll, det här huset skulle vi ha, säger Anna.

Paret vann en lång budgivning och när de skrivit på alla papper var de både chockade och nervösa. Drömmen hade blivit sann – men nu var det mycket som skulle ordnas.

– Kvinnan som bodde i huset innan oss hade ett larmsystem. Sönerna som sålde det hade betalat räkningen ytterligare en månad efter det att vi flyttat in, sedan skulle avtalet löpa ut. Nästan alla villor vi tittat på hade inbrottslarm så vi hade räknat in det i våra kostnader för huset. Det var väldigt viktigt för oss att ha ett larm, främst för att skydda Julia. Tänk om det skulle bli inbrott och främlingar kommer in i huset när jag inte har mitt barn nära mig – det är det värsta som skulle kunde hända.

Någon tar hand om huset

Anna känner många som har larmsystem från Verisure och är nöjda. Även David hade hört om företaget, så när en säljare från Verisure ringde upp honom bokade han in en installation. Ett par veckor senare satt larmsystemet på plats. Verisures uppkopplade larm är enkelt att sköta. Både Anna och David har varsin bricka som de håller mot en larmdosa, för att aktivera och avaktivera larmet. Via en app går det också att se om någon går in eller ut ur huset. Det här kan till exempel vara bra om du har gett en larmkod till hantverkare – då kan du se när de kommer och går. Många tycker också att det är skönt att på ett enkelt sätt hålla koll på

om barnen kommit hem från skolan.

– Det är skönt att det är så enkelt, inte minst för mig som inte är superteknisk. Att ha larm gör mig lugnare, det känns tryggt att veta att det sker en åtgärd direkt, om larmet skulle utlösas. Om det börjar brinna eller sker ett inbrott när vi inte är hemma så vet vi att någon tar hand om huset åt oss, säger Anna.

Testa: Så mycket kostar ett hemlarm till din bostad

”Kom inte hit”

På garaget och på parets villa sitter nu en dekal med Verisures logga.

– Det är en skön trygghet, den signalerar till eventuella tjuvar att vi har ett inbrottslarm. Den säger liksom ”Kom inte hit, då blir det inte kul!”, säger Anna.

Testa: Så mycket kostar ett hemlarm till din bostad